Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

„Trebuie să învăţăm să facem mai multă treabă”

>În 2021, la Primărie nu se vor face promovări, posturile eliberate vor fi asigurate prin redistribuire, iar fondul de salarii va scădea cu 5 milioane de lei >„Este necesar ca salariaţii să priceapă că trebuie să fie eficienţi, să-şi justifice salariile” avertizează şeful executivului, atrăgând atenţia asupra a „cât de greu se câştigă banii în sectorul privat”

În 2021, Primăria Municipiului Suceava va face economii importante la secţiunea de funcţionare a bugetului local, anunţă primarul Ion Lungu, precizând că, în primul rând, vor fi îngheţate cheltuielile de personal.

Măsura vine pe fondul crizei economice, implicit pe cel de reducere a risipei bugetare, edilul-şef precizând că vor fi blocate angajările, dar şi promovările. Drept urmare, în comparaţie cu anul trecut, în proiectul de buget pentru noul an fiscal, fondul de salarii al lucrătorilor din administraţia publică din reşedinţa de judeţ este mai mic cu 5 milioane de lei.

„La Primăria Municipiului Suceava, salariile pe acest an sunt îngheţate. Deşi avem posturi vacante, nu vom face angajări, iar acolo unde se eliberează posturi, va fi redistribuit personal de la alte compartimente. Tot cu oameni din Primărie am întărit şi echipa de fonduri europene. Există personal suficient în Primărie ca să se poată funcţiona” a evidenţiat Lungu.

Şeful executivului remarcă faptul că la Primărie „salariile sunt destul de bune” şi că lucrătorii din administraţia publică locală „trebuie să demonstreze că le merită”. Lungu a dezminţit acordarea „sporului de calculator”, menţionând că de sporuri beneficiază doar salariaţii Direcţiei Domeniului Public, precum şi cei care lucrează în condiţii grele, conform expertizei de medicina muncii, de la Direcţia de Sănătate Publică.

„Fără să fie o ameninţare: este necesar ca salariaţii din Primărie să priceapă că trebuie să fie eficienţi, să-şi justifice salariile. Trebuie să ne învăţăm să facem mai multă treabă. Sper ca aceştia să înţeleagă că nu vreau să dau pe nimeni afară, decât în cazuri flagrante. Voi fi mult mai exigent, pentru că este o perioadă grea, de criză economică, şi trebuie să nu se uite cât greu îşi câştigă banii cei din sectorul privat” a punctat Ion Lungu.

Conform legislaţiei în vigoare, organigrama Primăriei Municipiului Suceava are 699 de posturi, însă 80 dintre ele sunt vacante, inclusiv la direcţiile din subordine.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: