Municipiul Suceava nu va avea buget nici la jumătatea lui martie

> Chiar dacă bugetul de stat va fi votat până pe 1 martie, din cauza parcurgerii etapelor obligatorii, proiectul bugetului sucevean va intra cu întârziere în Consiliul Local > „Sperăm ca această criză de sănătate publică să se încheie mai repede, astfel încât să putem funcţiona cât mai bine din punct de vedere economic” subliniază primarul Ion Lungu

 Autorităţile administraţiei publice locale din municipiul Suceava aşteaptă dezbaterile, votarea şi publicarea în Monitorul Oficial a Legii bugetului de stat.

Potrivit primarului Ion Lungu, iniţial s-a apreciat că bugetul Sucevei va fi aprobat până la jumătatea lui martie, însă se pare că acest lucru nu mai este posibil, din cauza întârzierii de la Bucureşti.

„Văd că lucrurile se întârzie. Am estimat că vom aproba bugetul până pe 15 martie, însă, aşa cum merg lucrurile astăzi, nu prea mai este posibil. Avem nevoie de minim 15 zile de la publicarea bugetului în Monitorul Oficial pentru a parcurge etapele de transparenţă, de publicare şi de dezbatere. Dacă se aprobă bugetul de stat până la 1 martie, sper ca bugetul municipiului Suceava să fie aprobat în perioada 15-19 martie” a declarat primarul Sucevei.

Lungu a precizat că, până atunci, continuă dezbaterile proiectului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021 cu grupurile politice din Consiliul Local. Întâlnirile cu membrii PSD şi PMP ai deliberativului s-au consumat anterior, iar, după discuţiile de ieri cu aleşii municipali ai USR, pentru astăzi au fost programate cele cu consilierii PNL.

Conform fundamentării de la această dată, proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021 al municipiului Suceava este dimensionat la 486,317 milioane de lei, dintre care 242,621 de milioane de lei (49,89%) pe partea de funcţionare, iar 243,965 de milioane de lei (51,11%) pe secţiunea de dezvoltare.

Edilul-şef subliniază că, astfel, jumătate din cheltuieli sunt destinate dezvoltării.

„Avem, şi în acest an, un buget bun, un buget al investiţiilor. Aceasta având în vedere că traversăm o perioadă grea cauzată de criza de sănătate publică şi o criză economică arătându-şi tot mai mult colţii. Sperăm ca această criză de sănătate să se încheie mai repede, astfel încât putem funcţiona cât mai bine din punct de vedere economic” a explicat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: