Rădăuţi

Un electrician a căzut de la peste 6 metri înălţime

> Cablul pe care era suspendată nacela în care se afla s-a rupt

Un bărbat de 54 de ani, din Suceava, a fost rănit grav după ce a căzut de la peste 6 metri înălţime, în timp ce lucra la întreţinerea sistemului electric al unei firme de pe platforma industrială a municipiului Rădăuţi.

Potrivit cercetărilor, electricianul se afla în timpul serviciului, unde efectua lucrări de întreţinere a sistemului electric.

El lucra la înălţimea de aproximativ 6,5 metri, într-o nacelă suspendată pe cablu. La un moment dat, şufa care susţinea nacela s-a rupt, bărbatul căzând de la înălţimea de 6,5 metri.

În urma impactului cu solul, acesta a suferit mai multe leziuni. El a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral acut, plagă frontală stânga, fără pierderea de cunoştinţă, traumatism membru superior şi inferior drept”.

Compania unde este angajat electricianul a anunţat ITM Suceava despre eveniment, urmând a se dispune cercetarea împrejurărilor.

S-a deschis un dosar penal privind infracţiunile: „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „vătămare corporală din culpă”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: