La Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc

18 elevi au fost confirmaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2

> Toţi erau asimptomatici > Ei au fost izolaţi la infirmerie, fiind monitorizaţi medical

18 elevi ai Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au fost confirmaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2 după începerea semestrului al doilea al anului şcolar.

Purtătorul de cuvânt al Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Georgiana Lupu, a declarat joi, că 18 din totalul celor 467 de elevi testaţi au avut rezultat pozitiv la testarea RT-PCR pentru depistarea SARS-CoV-2, efectuată la debutul semestrului al doilea, adăugând că toţi cei 18 elevi erau asimptomatici.

Ea a spus că testarea RT-PCR a fost efectuată de echipa medicală a colegiului, care a fost instruită în acest sens, iar probele prelevate au fost lucrate la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a precizat că, imediat după transmiterea rezultatelor testelor, cei 18 elevi confirmaţi cu infecţie cu noul coronavirus (cinci fete şi cinci băieţi din clasa a XII-a, un băiat şi două fete din clasa a XI-a, trei fete din clasa a X-a şi două fete din clasa a IX-a) au fost scoşi din colectivitate şi au fost izolaţi la infirmeria colegiului, fiind monitorizaţi permanent de echipa medicală.

45 de contacţi direcţi: colegii de cameră

Ea a mai spus că în urma efectuării anchetei epidemiologice, realizate de personalul medical al colegiului, s-a stabilit că sunt 45 de contacţi direcţi ai celor 18 elevi depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, respectiv colegii de cameră, şi aceştia intrând în prezent în carantină, separat, în alte spaţii ale infirmeriei.

Georgiana Lupu a adăugat că în dotarea infirmeriei colegiului există o ambulanţă, iar în eventualitatea în care ar apărea simptome mai grave la vreunul dintre elevii confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 se poate asigura transportul către o unitate spitalicească.

Ea a menţionat că la nivelul colegiului s-a luat decizia ca o clasă a IX-a, o clasă a XI-a şi două clase a XII-a să treacă la învăţământul online, iar ceilalţi elevi ai colegiului să participe fizic la cursuri.

„La nivelul instituţiei sunt prioritare atât starea de sănătate a copiilor, cât şi desfăşurarea procesului educaţional în condiţii optime” a subliniat Lupu, adăugând că recenta extindere şi modernizare a reţelei wireless, dotarea elevilor şi profesorilor cu dispozitive electronice cu conexiune la internet, asigurarea substanţelor dezinfectante, dar şi respectarea măsurilor de igienă şi de distanţare în contextul pandemiei, permit desfăşurarea cursurilor atât în format clasic, cât şi online.

Purtătorul de cuvânt al Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a subliniat că reprezentanţii instituţiei ţin legătura permanent cu părinţii copiilor confirmaţi cu SARS-CoV-2 şi cu cei ai elevilor aflaţi în carantină.

Georgiana Lupu a mai precizat că instituţia a transmis o informare către Direcţia de Sănătate Publică Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava cu privire la cele 18 cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 confirmate în rândul elevilor colegiului şi la măsurile adoptate în această situaţie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: