Protest la Spitalul Rădăuţi faţă de intenţia de schimbare a managerului

> Traian Andronachi: Indiferent ce se întâmplă, vă rog să vă faceţi treaba > Un protestatar: Ne facem treaba, dar cu ajutorul dumneavoastră. Alături de dumneavoastră luptăm toţi

Aproximativ 100 de salariaţi ai Spitalului Municipal Rădăuţi au protestat, ieri, în faţa unităţii faţă de intenţia conducerii Primăriei Rădăuţi de a-l înlocui pe managerul unităţii, Traian Andronachi, aceştia arătând că mandatul managerului se încheie peste 4 ani şi că vor ca acesta să rămână în funcţie, pentru că este singurul care a făcut investiţii importante în spital.

„Nu schimbării!” sau „Primăria nu uita, sănătatea nu-i a ta!” ori „Nu vrem schimbare” au fost câteva dintre scandările protestatarilor.

Managerul Traian Andronachi a ieşit în faţa lor, fiind primit cu aplauze. El le-a cerut să-şi continue activitatea, dar protestatarii i-au spus că ei doresc doar să transmită Primăriei Rădăuţi mesajul ca Traian Andronachi să nu fie schimbat din funcţie.

„Nu vrem schimbare. Vă vrem aici, nu avem nevoie de alt manager” a spus o protestatară.

Traian Andronachi a spus că el nu poate decât să respecte deciziile organului ierarhic superior, care este Consiliul Local Rădăuţi.

„Funcţiile sunt efemere. Oamenii sunt cei care contează. Indiferent ce se întâmplă, voi sunteţi un colectiv de oameni minunaţi. Eu nu mă ţin de postul ăsta. Asta va decide organul ierarhic superior. Indiferent ce se întâmplă, voi trebuie să vă faceţi treaba în continuare aşa cum aţi făcut-o şi până acum” a declarat Andronachi în faţa protestatarilor.

El a continuat spunând că spitalul nu stă într-un om, că spitalul nu stă în manager şi că nu managerul este cel important, ci colectivul, fiind însă oprit de angajaţi care au început să prezinte argumentele pentru care managerul trebuie să-şi continue activitatea.

„De 30 de ani în Spitalul Rădăuţi nu s-a făcut nimic. Dumneavoastră sunteţi omul care aţi făcut, sunteţi omul potrivit la locul potrivit” a spus o protestatară.

Traian Andronachi le-a transmis protestatarilor că nu se poate opune unei decizii pe care o ia Primăria, dar angajaţii au replicat că se vor opune ei.

„Eu vreau să vă faceţi treaba” a continuat Andronachi, dar angajaţii i-au transmis că au nevoie de el ca manager.

„Ne facem treaba, dar cu ajutorul dumneavoastră. Spitalul Municipal Rădăuţi a trecut toate controalele posibile şi imposibile şi datorită nouă, şi datorită dumneavoastră” a spus o protestatară, fiind completată de un angajat care a arătat că fiecare instituţie care funcţionează bine are nevoie de o mână de fier.

„Sunteţi mâna de fier. Alături de dumneavoastră luptăm toţi” a spus protestatarul.

Angajaţii care au participat la protest i-au spus managerului că nu-l vor putea schimba din funcţie cei din Primărie decât cu riscul să rămână fără personal în spital.

„Nu mai lucrăm dacă vine alt manager. Să vină Primăria să facă treabă!” a spus o angajată.

Traian Andronachi a încercat să calmeze spiritele şi le-a spus: „Vine un moment în viaţă în care trebuie să ne despărţim”. Dar angajaţii i-au răspuns că acest moment nu este acum „când vor ei”, ci cel mai devreme peste 4 ani.

Managerul le-a cerut din nou angajaţilor să meargă înapoi la treabă şi să nu mai protesteze în acest fel.

„Vom protesta până când Primăria va înţelege, pentru că avem acest drept” i-au răspuns angajaţii.

Traian Andronachi a explicat că organul ierarhic superior este Consiliul Local, în subordinea căruia se află spitalul.

„Trebuie să respectaţi şi voi decizia organului ierarhic superior care este Consiliul Local Rădăuţi” a conchis Traian Andronachi.

Angajaţii i-au transmis însă că vor recurge la proteste până când conducerea Primăriei Rădăuţi va înţelege să renunţe la intenţia de a-l înlocui din funcţie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: