Eminescu – senin în calea vânturilor, valurilor

Şi parcă peste tot şi peste toate, dincolo de frământările şi de durerile în care omenirea se zbate, vine o zi de 15 ianuarie când cerul se înseninează şi ne picură în suflet poezie. A fost anul acesta o zi închinată Marelui Poet când nu ne-am mai întâlnit la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” din Suceava cu scriitori, profesori şi elevi pentru a-l omagia pe Mihai Eminescu. Dar frumuseţea poeziei şi căldura sufletelor nu trebuie să apună. Poate, mai mult ca oricând, suntem împreună (deşi ne vedem cu elevii doar pe ecranele calcuatoarelor) şi vorbim despre Eminescu şi cu Eminescu.

 Profesoarele liceului – Mihaela Neacşu, Luminiţa Vatamaniuc, Ofelia Ducec – au avut pe 15 ianuarie întâlniri online cu elevii, în care au redescoperit frumuseţea creaţiei eminesciene. Prof. Mihaela Neacşu a rezervat, în cadrul orelor de curs, momente închinate poetului, captând emoţia elevilor cu piesa „Eminescu”, interpretată de Doina şi Ion Aldea Teodorovici pe versurile lui Grigore Vieru. Apoi, spre delectarea intelectului, a apelat la câteva jocuri educaţionale interactive, în format digital, referitoare la opera şi biografia poetului de pe platforma – resursă digitală Wordwall (https://wordwall.net/ro-ro/community/mihai-eminescu).

Prof. Luminiţa Vatamaniuc a desfăşurat activitatea online, „Dor de Eminescu”, activitate extracurriculară dedicată omagierii marelui poet, care a urmărit o selectare a informaţiilor privind biografia şi opera poetului nepereche, precum şi recitarea unor poezii eminesciene.

Prof. Ofelia Ducec a organizat, alături de colegele sale Mihaela Neacşu şi Luminiţa Vatamaniuc, un concurs de prezentări Power Point la clasele de liceu şi de desene la clasele de învăţământ profesional cu titlul „Eminescu, între mit şi realitate”. Concursul se desfăşoară pe tot parcursul lunii ianuarie, iar premierea celor mai bune creaţii va avea loc pe data de 28 ianuarie. Creaţiile elevilor vor fi introduse în Biblioteca Virtuală a Colegiului Tehnic „Petru Muşat” Suceava, bibliotecă ce adună toate materialele didactice produse de elevi şi profesori în perioada desfăşurării învăţământului online, ca suport şi ajutor pentru toţi cei interesaţi.

Toate aceste activităţi au avut drept scop cunoaşterea şi respectarea de către elevi a valorilor culturale naţionale, însuşirea cunoştinţelor prin intermediul activităţilor omagiale, creşterea interesului pentru lectură şi sensibilizarea elevilor faţă de opera eminesciană. (M.N.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: