Pentru cele 22 de centre comunitare de vaccinare împotriva Covid-19 din judeţ ar trebui să fie minimum 44 de medici şi 88 de asistenţi medicali

> Până miercuri s-au înscris doar 16 medici şi 48 de asistenţi > Reprezentanţii DSP Suceava erau însă încrezători că se vor înscrie suficiente cadre medicale

DSP Suceava şi-a manifestat disponibilitatea pentru înscrierea la vaccinare, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Prefectura Suceava.

Ea a spus că pe site-ul DSP Suceava a fost publicat numărul de telefon la care poate apela orice persoană care doreşte să se vaccineze dar nu reuşeşte să se înscrie pe platforma pusă la dispoziţie de autorităţile centrale.

„Voluntari” cu simbrie

Totodată, DSP Suceava a făcut apel la voluntari pentru a sprijini acţiunea din centrele de vaccinare, respectiv medici, asistenţi medicali şi registratori. Ea a menţionat că titulatura „voluntar” este un titlu generic, pentru că aceştia vor fi plătiţi în funcţie de ceea ce dispune Ministerul Sănătăţii.

Gabriela Băncilă a spus că până miercuri s-au înscris pentru această acţiune 69 de persoane, dintre care 16 medici, 48 de asistenţi şi cinci registratori, acţiunea de recrutare începând de marţi.

„Avem semnale că vor fi destui doritori care să participe la această acţiune” a mai spus Băncilă.

Ea a precizat că fiecare centru de vaccinare trebuie să aibă câte doi medici, din care unul realizează triajul înaintea vaccinării, iar celălalt acordă asistenţa post-vaccinare.

Totodată, este necesară şi prezenţa a patru asistente medicale în fiecare centru.

Înscrierea persoanelor care doresc să se vaccineze începe astăzi

Reprezentantul DSP, dr. Dana Costea, a precizat că înscrierea persoanelor care doresc vaccinarea anti-Covid-19 va începe în data de 15 ianuarie, de la ora 15, cu minim 48 de ore înaintea vaccinării.

Ea a spus că, pentru început, vaccinarea se va efectua la centrele din unităţile spitaliceşti.

„Vom folosi centrele de vaccinare din spitale pentru populaţia care doreşte să fie vaccinată. Din experienţa cu medicii, la început se mişcă destul de greu lucrurile, până începe lumea să afle cum se poate programa, cum ajunge la centre” a spus dr. Costea.

Ea a arătat că la Spitalul Judeţean Suceava se pot vaccina, teoretic, 240 de persoane pe zi, iar în celelalte spitale, câte 60 pe zi. Dar numărul lor se poate multiplica. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: