Parcul ştiinţific şi tehnologic Siret primeşte finanţare europeană de 4 milioane de euro

> Mihai Dimian: Graniţele sunt greu de schimbat, însă putem face, prin ştiinţă şi tehnologie, ca ele să nu mai conteze

Prorectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. dr. Mihai Dimian, a anunţat că a fost semnat de curând contractul de finanţare de 4 milioane de euro pentru dezvoltarea parcului ştiinţific şi tehnologic de la graniţa cu Ucraina.

Acest proiect va fi implementat de Primăria Siret, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi Consiliul Judeţean Suceava, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

„Sunt doar două proiecte câştigătoare în întreaga ţară şi sperăm să fie un impuls major pentru dezvoltarea zonei transfrontaliere şi a Parcului industrial East European Border” a menţionat universitarul sucevean.

El este încrezător că proiectul va aduce multe beneficii zonei.

„Graniţele sunt greu de schimbat, însă putem face prin ştiinţă şi tehnologie ca ele să nu mai conteze” a spus Mihai Dimian.

În cadrul proiectului se va realiza o construcţie în care vor funcţiona un centru de inovare şi instruire, un modul IT şi un modul specific activităţii de fabricaţie, efectuându-se teste de laborator pentru componente industriale.

Obiectivul parcului ştiinţific şi tehnologic este de a asigura transferul tehnologic al rezultatelor cercetării, formarea tinerilor din judeţul Suceava pentru activitatea de cercetare, stimularea potenţialului novativ şi tehnico-ştiinţific al cercetătorilor şi studenţilor din USV, atragerea de fonduri şi companii, inclusiv companii străine, pentru activităţi în cadrul parcului.

Domeniile de interes ale proiectului cu finanţare europeană vizează tehnologia informaţiei şi comunicaţiei (TIC), bioeconomia, mediul, eco-nano-tehnologii, sănătatea şi turismul, vizând cercetări în domeniul recuperării medicale, balneo-fizio-kineto-terapiei, nutriţiei, dar şi soluţii TIC pentru turism. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI