Cine ne reprezintă?

Am trăit s-o vedem şi pe asta: în loc de jocuri politice, de care nu cred că vom scăpa vreodată, avem acum şi joacă politică a unor proaspeţi parlamentari care nu sunt în stare să înţeleagă că statul se conduce după reguli. De demonstrat.

Un vechi adagio aparţinând lui Titu Maiorescu ne sfătuia părinteşte: „Păzeşte-te a doua zi după succes!”. Explicaţia e simplă: scăpaţi de stresul bătăliei şi plini de euforie, lăsăm garda jos, permiţând celorlalţi, inclusiv concurenţilor, să ne descopere vulnerabilităţile, să ne vadă părţile ascunse, făcându-ne de ruşine faţă de semeni. Tocmai asta fac liderii AUR acum.

E suficient să priveşti peisajul politic postelectoral ca să realizezi că selecţia unor cetăţeni responsabili şi competenţi pentru activitatea principală a Legislativului, aceea de a concepe şi aproba legi necesare dezvoltării economice şi reformării sectoarelor vitale ale societăţii româneşti pentru următorii 4 ani, funcţionează anapoda şi ajung să ne reprezinte inşi care nu ştiu cu ce se mănâncă pretenţioasa activitate de conducere a unei ţări. Inşi care, în ignoranţa lor, nu înţeleg că politica este o ştiinţă complicată, chiar o artă, şi trebuie învăţate pentru a putea servi cu cinste şi abnegaţie patria. Ne-am cam săturat de ageamii ajunşi nu se ştie cum în frunte.

Nu e rău că liderii AUR se dau mari patrioţi, dar e periculos diplomatic să fluture din nou harta unei Românii Mari cu tot cu Cadrilaterul bulgăresc, cu tot cu Transnistria, din pricina căreia avem un contencios dificil cu Federaţia Rusă, redeschizând absolut inutil vechi răni ale relaţiilor cu vecinii noştri. Nu e rău că vor să elibereze ţara de stalinişti şi KGB-işti, aflaţi acum în ultimii ani de pensie, dar şi-au promovat pe listele de parlamentari destui foşti securişti, între care doi ofiţeri participanţi la reprimarea Revoluţiei timişorene – Francisc Tobă şi Nicolae Roman, plus o mulţime de alte cadre „militare“ controversate.

Cu un tupeu ieşit din comun, copreşedintele AUR, George Simion, s-a jeluit în public că „a pierdut vremea degeaba“ întâlnindu-se cu preşedintele ales de peste 6 milioane de cetăţeni, ameninţând că altă dată nu se va mai duce şi n-am înţeles ce caută insul acesta în politică. Aşa va spune şi despre Parlament, şi despre Guvern, şi despre Justiţie, fiindu-i probabil dor de Comitetul Central al PCR şi secretarul general care făceau totul, iar Marea Adunare Naţională aproba în unanimitate.

Continuându-şi imberb ofensiva mediatică, a încercat să deturneze comemorarea victimelor revoluţiei din Timişoara, fiind alungat de mulţime, de adevăraţii eroi şi protestatari rămaşi în viaţă, cu epitete deloc onorabile: „Gunoiule, mincinosule, manipulatorule!”, „Pentru ce am luptat în Revoluţia asta? Ruşine să vă fie, tâlharilor!”, „Nenorocitule”, „Provocator nenorocit”…

Debordează de aroganţă şi-şi încordează muşchii la televizor împreună cu tovarăşii săi, lăudându-se în gura mare că AUR va demola sistemul politic românesc învechit în rele, va da jos guvernul ticălos şi-l va suspenda pe preşedinte, va rade de pe faţa pământului partidele vechi, pline de hoţi şi corupţi, ca în final să avem un singur partid, AUR, curat ca lacrima, şi o ţară minunată „Grădina Maicii Domnului“. La fel ne promitea şi „cel mai iubit fiu al poporului“, dar, în plus, ne dădea şi o sută de lei.

În bătaie de joc faţă de instituţiile statului, delegaţia AUR întârzie voit la întâlnirea cu preşedintele la Cotroceni, iar „Eu, Diana Iovanovici Şoşoacă“ face mişto de preşedinte punându-şi de-al naibii masca sub nas şi apoi dând-o jos ostentativ, aşteptând probabil o reacţie din partea acestuia, reacţie absolut necesară pentru a se da măreaţă apoi şi a se victimiza, numai că Iohannis s-a făcut că nu o vede. N-am înţeles totuşi ce a păzit SPP. Aceştia să fie „conducătorii pe care îi merită această ţară“ aşa cum clamează liderii AUR-iţi? Vor fi aceştia în stare să-şi salveze poporul din ghearele pandemiei, să dezvolte economia, să reformeze Educaţia şi Sănătatea cu astfel de naivităţi?

Deocamdată e clar că se pricep doar la o joacă politică nenorocită şi la circ mediatic, însă cu aşa ceva România nu poate face paşi înainte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: