Primăria Suceava intră în 2021 cu datorii de peste 30 milioane de lei

> Veniturile bugetului au fost afectate de epidemia de Covid-19, însă obligaţiile restante sunt similare celor din anii trecuţi şi ar urma să fie stinse până pe 31 martie

 Primăria Municipiului Suceava va ieşi din anul 2020 cu importante datorii, primarul Ion Lungu susţinând că acestea s-au acumulat inclusiv pe fondul măsurilor restrictive impuse pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.

„Este clar că veniturile proprii ale municipalităţii sunt mai mici faţă de anul trecut, din cauza pandemiei. Ca atare, este un lucru destul de evident că s-au acumulat şi datorii la Primărie. Oricum, de regulă acestea existau de fiecare dată la sfârşit de an” a spus Lungu.

Potrivit şefului executivului, restanţele mai mari de 90 de zile către furnizorii de bunuri şi servicii sunt de circa 31 de milioane de lei, el arătând că respectivele obligaţii vor fi stinse până pe 31 martie 2021, la fel ca în ultimii ani. Excepţie face anul în curs, în care, din cauza crizei de sănătate publică, în martie ghişeele Primăriei au fost închise. Astfel, plata anticipată cu bonificaţie a taxelor şi impozitelor locale, care aducea intrări importante în vistieria municipală, a fost amânată până la finele lui iunie.

„În fiecare an, mai puţin în anul acesta, în care a fost pandemie, la sfârşitul primului trimestru treceam printr-un zero în ceea ce priveşte plata furnizorilor. Sperăm ca lucrurile să intre într-o normalitate şi până pe 31 martie 2021 să ajungem cu datoriile la zero, aşa cum s-a întâmplat şi până acum” a subliniat primarul Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: