Pentru că înmatricularea autovehiculelor se face greu

Transportatorii suceveni sunt afectaţi financiar

Preşedintele Asociaţiei Transportatorilor de Mărfuri din Bucovina, Alin Creţu, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Transportatorilor din Mărfuri din România, a declarat la News Bucovina că transportatorii suceveni sunt afectaţi financiar de timpii lungi pentru înmatricularea autovehiculelor.

El a explicat că transportatorii nu pot pune în exploatare autovehicule cu numere provizorii, ci doar definitive.

Creţu a explicat că la data de 11 decembrie a fost în audienţă la subprefectul Daniel Prorociuc, care l-a trimis la şeful actual de la Serviciul de Înmatriculări Suceava, care este detaşat de la Bucureşti, şi care s-a plâns de lipsa de personal.

El a făcut cunoscut că i s-a spus că dacă se vine cu o cerere justificată privind urgentarea înmatriculării, „se va rezolva în câteva zile” şi că i s-a promis că atunci când vor reveni la muncă cei patru angajaţi care sunt acum puşi la dispoziţie şi nu au voie să lucreze cu acte, se va redeschide biroul pentru persoane juridice.

Alin Creţu consideră că necesitatea înmatriculării rezidă în principal din faptul că prin înmatricularea unui singur autovehicul pe firmă se creează cel puţin un loc de muncă, dar în general e vorba de 1,5 locuri de muncă la un camion înmatriculat.

„Este un argument suficient” a spus liderul transportatorilor de mărfuri suceveni.

Trei zile la Bucureşti, două luni la Suceava

Alin Creţu a arătat că a preferat să înmatriculeze autovehiculele nou achiziţionate la Bucureşti, pentru că acolo există biroul pentru persoane juridice. La Bucureşti le-a înmatriculat în trei zile, în timp ce la Suceava timpul de aşteptare este de două luni.

Liderul Asociaţiei Transportatorilor de Mărfuri Bucovina a menţionat că un transportator sucevean i-a spus că a cumpărat un autocar nou la care leasingul e circa 5.000 de euro/lună, iar timp de două luni plăteşte 10.000 de euro leasing, până să-l poată pune la treabă şi onora contractele.

„Şi în cazul unui camion suma pentru leasing e consistentă” a adăugat Creţu.

Când se apropie de Înmatriculări şi Permise, toată lumea e speriată

El a spus că pentru problemele pe care le-a ridicat a găsit deschidere şi la Prefectură, şi la Serviciul de Înmatriculări.

„Toată lumea este speriată când se apropie de sediul Serviciului de Înmatriculări şi Permise” a declarat Creţu.

El a mai spus că anul 2020 a fost un an „dubios”, cu un început de an dezastruos, spre mijlocul anului catastrofal, iar acum, spre final, au început „să se mişte lucrurile” şi că fiecare încearcă să-şi mărească flota, dar se loveşte de problema înmatriculărilor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: