Străzile din Suceava ar putea fi reparate de firma înfiinţată pentru transportarea energiei termice

 >Este vorba despre Transagent, care are activitatea suspendată, după ce a pierdut licitaţia pentru alimentarea cu apă caldă şi căldură >„Este posibil să activăm această societate, să facem unele activităţi cu ea, aşa cum se întâmplă în alte oraşe” a afirmat Ion Lungu

Cu toate că a pierdut în faţa Thermonet licitaţia pentru preluarea în concesiune a serviciului de alimentare cu apă caldă şi căldură în municipiul Suceava, Transagent, societate comercială a autorităţilor publice locale, nu a fost desfiinţată. Cu asociat unic municipiul Suceava, firma a fost constituită prin Hotărârea Consiliului Local nr. 96 din 3 martie 2015, având ca obiect de activitate transportul, distribuirea şi furnizarea agentului termic pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. Tot prin hotărâre a deliberativului, şi-a suspendat activitatea începând cu 1 februarie 2016.

„Sigur, are activitatea suspendată, noi facem raportări cu activitatea zero, dar este posibil ca într-o zi să ne trebuiască” spunea, în aprilie 2019, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, adăugând că, după ce s-au făcut eforturi pentru înfiinţare, nu are niciun rost să se renunţe la aceasta.

Demersul s-a dovedit a fi inspirat, mai ales în condiţiile în care a revenit moda ca primăriile să aibă propriile societăţi de prestări de servicii de interes public. Mai mult, în condiţiile în care, în ultimii ani, constructorii sub contract cu administraţia locală nu au reuşit să-şi facă treaba, obiectul de activitate al Transagent ar putea fi extins şi la reparaţii şi întreţinere a infrastructurii rutiere.

„Transagent este o societate a Primăriei Municipiului Suceava, care are toate avizele, autorizaţiile. A fost făcută cu scop, la un moment dat. În măsura în care nu se adjudeca licitaţia pentru transport-distribuţie la energie termică, să avem societatea noastră. Pe viitor – văd că se poartă acum – am spus că vom face un serviciu propriu de reparare a străzilor în cadrul Primăriei Suceava. Este posibil să activăm această societate să facem unele activităţi cu ea, aşa cum se întâmplă în alte oraşe. Din moment ce o avem şi este autorizată, este bine să o ţinem în viaţă” a anunţat Ion Lungu în şedinţa deliberativului, cu prilejul desemnării celor şapte reprezentanţi ai Consiliului Local în AGA.

Reamintim că în timpul negocierilor Transagent Suceava a propus cel mai mic tarif pentru transport, distribuţie şi furnizare, însă, deoarece acesta a fost doar unul dintre criteriile în baza cărora au avut loc tratativele, firma autorităţilor municipale sucevene nu a reuşit să se impună în faţa Thermonet.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: