În 2019 şi 2020

Angajaţi ai Spitalului Judeţean Suceava au încasat stimulente salariale nelegale de 277.000 de lei

>Potrivit Camerei de Conturi, de bonusurile lunare au avut parte şi persoane care nu se încadrau în criteriile stabilite de Consiliului Judeţean >Facilităţile financiare aprobate de deliberativul judeţean urmăreau stimularea performanţelor profesionale şi prevenirea migrării cadrelor medicale

 Camera de Conturi Suceava a descoperit că personalul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sfântul Ion cel Nou” Suceava a beneficiat de stimulente financiare lunare fără respectarea, în unele cazuri, a prevederilor hotărârilor aprobate de Consiliul Judeţean. Neregulile sunt evidenţiate în Raportul de audit financiar nr. 7361 din 30 octombrie a.c., încheiat în urma auditării conturilor anuale de execuţie bugetară ale unităţii medicale de urgenţă din reşedinţa de judeţ, acţiune care a avut loc în perioada 21 septembrie – 30 octombrie 2020. Astfel, auditorii Camerei de Conturi Suceava au constat că, în perioada 2019 – 2020, s-au acordat stimulente financiare necuvenite unor persoane încadrate la SJU care nu se regăseau în categoriile de personal stabilite potrivit unor hotărâri ale Consiliului Judeţean.

„Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă «Sfântul Ioan cel Nou» Suceava a fost prejudiciat prin acordarea unor drepturi salariale nelegale” se arată în raportul de audit, în care se subliniază că abaterile identificate au fost cauzate de aplicarea necorespunzătoare a prevederilor emise de Consiliul Judeţean Suceava, precum şi de funcţionarea deficitară a formelor de control intern, în vederea prevenirii, detectării şi corectării deficienţelor.

Stimulentele financiare pentru personalul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ion cel Nou” Suceava au fost aprobate prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 16 din 29 octombrie 2018, criteriile şi condiţiile fiind stabilite în baza Regulamentului nr. 28956 din 15 octombrie 2018. Persoanele beneficiare figurează ca fiind remunerate la capitolul „salarii de bază pentru funcţii de conducere”, auditorii publici externi făcând precizarea că au fost acordate stimulente financiare inclusiv personalului din comitetul director, persoane care îşi desfăşoară activitatea în baza unor contracte de management sau contracte de administrare. De asemenea, lista include şi personal medical şi de specialitate. Valoarea totală a stimulentelor plătite în anii 2019 şi 2020, fără respectarea criteriilor şi condiţiilor de acordare, este de 276.801 de lei, respectivele facilităţi lunare fiind stabilite „în contextul stimulării personalului pentru performanţe profesionale deosebite şi împotriva migrării profesionale”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: