Din cauza crizei de sănătate publică

Investiţii de 50 de milioane de lei au fost amânate de Primăria Suceava

>Bugetul reşedinţei de judeţ a fost rectificat în minus cu 10,80 de milioane de lei, la obiectivele cu fonduri proprii, şi cu 38,42 de milioane de lei, la cele cu finanţare europeană >„Există o listă de lucrări care nu se mai pot face, unele fiind parţial realizate” arată primarul Ion Lungu, adăugând că banii rămân neconsumaţi şi din cauza condiţiilor meteo

 Consiliul Local al municipiului Suceava s-a întrunit, ieri, în şedinţă de îndată, 10 decembrie fiind ultima zi în care mai erau posibile rectificările bugetare, potrivit reglementărilor în vigoare. În acest context, un punct important de pe ordinea de zi a fost cel referitor la unele rectificări în minus „pentru poziţii bugetare care nu se mai pot realiza în acest an” aşa cum a anunţat primarul Ion Lungu. „Cu toate acestea, 2020 a fost anul cel mai bun în ceea ce priveşte investiţiile la Primăria municipiului Suceava. După Revoluţie, anul trecut a fost cu valoarea absolută cea mai mare a execuţiei bugetului municipiului Suceava, depăşindu-se suma de 300 de milioane de lei” a informat şeful executivului. El a spus, în plenul deliberativului, că respectivele reduceri de finanţări sunt urmarea „unui cumul de factori”, dar în primul rând a celui pandemic, care determinat scăderea veniturile bugetului Sucevei sub cele din anul 2019. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte proiectele europene, la începutul anului 2020 în buget s-au prins sume mult mai mari, însă, în aceleaşi circumstanţe ale crizei de sănătate publică, acestea nu au mai putut fi consumate în totalitate. „Este vorba, în primul rând, despre proiecte multianuale ale Primăriei, la care se face rectificare în minus cu 10,80 de milioane de lei, obiective de investiţii pentru care nu mai este posibilă realizarea, cât şi despre suma de 38,42 de milioane de lei, la activitatea de fonduri europene. Există o listă de lucrări care nu se mai pot face până la sfârşitul anului, unele fiind începute şi parţial realizate. Însă, şi din cauza condiţiilor climatice, nu se mai poate lucra, ca să se consume aceşti bani” a reliefat primarul municipiului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

3 Comentarii

  1. Asa procedeaza de 20 ani cuplul ” celebru” flutur / lungu , arunca in campanii electorale promisiuni mincinoase ( care unii naivi le cred ) si apoi nici nu mai pomenesc de ele si asa am ajuns judetul cu cea mai slaba situatie economico -financiara , printre cele mai mici salarii din tara , cele mai putine locuri de munca existente , caile rutiere sunt ramase ca acum 40 ani , iar investitiile in industrie sau social culturale si sportive sunt zero in acesta perioada !!!!!
    In campania electorala la Suceava Flutur si Iohanis PROMITEAU CA DACA II ALEGEM PE EI SUCEAVA VA AVEA AUTOSTRADA , ACUM DUPA CE A FOST ALES IOHANIS SI AI LUI ” AU UITAT ” SI NU MAI ESTE CUPRINSA AUTOSTRADA PANA LA SUCEAVA NICI MACAR I PROGRAMELE PE TERMEN LUNG AL ACESTUI GUVERN AL LUI IOHANIS si cu toate acestea sucevenii nu mai spun nimic ,nici vorba de proteste gen ” vreau si eu ” ………

  2. Scuze , de ce ati sters comentariile cititorilor dvs ?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: