În judeţul Suceava

A început distribuirea tabletelor achiziţionate prin programul „Şcoala de Acasă”

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, ne-a declarat că Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) a repartizat judeţului Suceava 4440 de tablete, care au început să fie distribuite în şcoli, proporţional cu numărul solicitărilor de astfel de dispozitive electronice.

Din judeţ, aproape 9.000 de solicitări pentru tablete

Anuţei a spus că 2280 de tablete au fost primite la sfârşitul săptămânii anterioare, iar alte 2160 au ajuns marţi.

El a precizat că în judeţul Suceava au fost 8950 de solicitări de astfel de dispozitive, iar cele 4440 de tablete sunt repartizate proporţional cu numărul solicitărilor, acoperind aproximativ 45% din necesarul fiecărei unităţi de învăţământ.

Anuţei a spus că, deja, aceste dispozitive electronice au început să fie repartizate unităţilor de învăţământ unde există solicitări, reprezentantul fiecărei şcoli preluând tabletele de la ISJ Suceava, care apoi sunt distribuite elevilor care au depus cereri.

Celelalte tablete se aşteaptă în viitorul apropiat

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a precizat că se aşteaptă ca celelalte tablete să fie repartizate în alte tranşe, în perioada următoare.

Dispozitivele electronice cu conexiune la internet sunt achiziţionate prin programul naţional „Şcoala de Acasă”, derulat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Conform criteriilor pentru selecţia beneficiarilor acestui program, vor beneficia de aceste dispozitive electronice legate la internet elevii din învăţământul primar, gimnazial şi secundar, forma de învăţământ de zi, cu frecvenţă, înmatriculaţi la începutul anului şcolar, în unităţi de învăţământ de stat, elevii proveniţi din medii defavorizate, elevii ale căror familii nu deţin niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet, elevii care nu deţin în folosinţă personală un astfel de dispozitiv, precum şi elevii de cetăţenie română care s-au întors în ţară de la declanşarea pandemiei de Covid-19 şi care nu au posibilitatea de a dispune de un astfel de dispozitiv.

Dispozitivul este acordat printr-un contract de comodat

Potrivit ordinului privind aprobarea necesarului de dispozitive electronice cu conexiune la internet, precum şi a criteriilor de repartizare prin programul „Şcoala de Acasă”, distribuirea tabletelor se realizează în baza unei cereri scrise şi a unei declaraţii pe proprie răspundere a părintelui/tutorelui legal/elevului, dacă este major, potrivit căreia familia sau potenţialul beneficiar al programului nu deţine niciun dispozitiv electronic cu conexiune la internet. Totodată, unitatea de învăţământ încheie cu părintele/tutorele legal/elevul, dacă este major, un contract de comodat care are ca obiect darea în folosinţă gratuită a dispozitivului electronic cu conexiune la internet, durata contractului fiind de un an, cu posibilitatea prelungirii acestuia până la finalizarea studiilor în unitatea de învăţământ respectivă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: