Ceremonial restrâns de marcare a Zilei Bucovinei

Un ceremonial restrâns a fost organizat, sâmbătă, de Ziua Bucovinei, la bustul lui Iancu Flondor, amplasat în apropierea Palatului Administrativ din Suceava.

La manifestarea de marcare a Zilei Bucovinei au participat preşedintele CJ Suceava Gheorghe Flutur, prefectul Alexandru Moldovan, deputatul PNL Ioan Balan şi primarul Sucevei, Ion Lungu.

„Am depus o coroană simbolică în memoria celui care a pus cel mai mult suflet în unirea Bucovinei cu ţara în urmă cu 102 ani: Iancu Flondor, cavalerul nostru bucovinean.

Mă bucur că pot să fiu aici împreună cu colegii şi prietenii mei, să aducem în fiecare an un omagiu de Ziua Bucovinei.

Recunoştinţă, apreciere, pentru tot ceea ce au făcut înaintaşii noştri” a declarat Gheorghe Flutur.

El a transmis „La mulţi ani!” tuturor bucovinenilor.

„Bucovinenii sunt oameni toleranţi. Suntem un ţinut binecuvântat de Dumnezeu, suntem într-o zonă mirifică cu tradiţii şi obiceiuri, cu credinţă şi cu frică de Dumnezeu, cu oameni harnici şi cu iniţiativă, şi de aceea le transmit astăzi, de Ziua Bucovinei, un gând bun şi de prietenie: La mulţi ani Bucovina mea dragă! La mulţi ani bucovineni!” a transmis Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: