375 pacienţi Covid-19 internaţi în spitalele din judeţ

> Dintre ei, 61 sunt în stare severă sau gravă

În spitalele din judeţ sunt internaţi 375 de pacienţi Covid-19, iar numărul total al persoanelor suspecte de infecţie cu SARS-CoV-2 este de 77, a anunţat ieri Prefectura, menţionând că numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 este 10.848.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 16 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 28 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 493 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 202 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 68 se aflau în zona tampon, iar 223 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 202 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 17 prezentau forme uşoare, 124 – forme medii ale bolii, 42 – forme severe, 19 prezentau forme grave şi erau internaţi în secţia ATI (dintre ei, 15 erau ventilaţi neinvaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, ieri, de 364 paturi libere, dintre care 19 pentru pacienţi Covid-19, 228 în sectorul non-Covid şi 117 pentru zona tampon. La unitatea ATI era disponibil un pat pentru pacienţi Covid. Erau libere 19 ventilatoare, dintre care 5 pentru pacienţii Covid-19, iar14 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 88 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (10 cu forme uşoare, 77 prezentând forme medii şi un pacient în formă critică) şi 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind liber un loc în sectorul Covid. La unitatea ATI era internat un pacient, ventilat neinvaziv.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 23 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (forme medii) şi 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 12 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 18 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (1 cu forme uşoare, 13 prezentând forme medii şi 4 pacienţi în formă critică). Erau libere 9 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 28 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (20 cu forme uşoare şi 8 prezentând forme medii) şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 16 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (9 cu forme uşoare şi 7 prezentând forme medii) şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 9 locuri în sectorul Covid.

În total, la nivelul judeţului erau disponibile 53 de locuri libere Covid şi 137 locuri pentru zona tampon.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: