Un omagiu adus marelui sculptor Ion Irimescu

> Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, şi primarul Fălticeniului, Cătălin Coman, au vizitat Muzeul de Artă „Ion Irimescu” > M-aş bucura să avem mai mulţi vizitatori ce trec pragul acestui muzeu şi să admire operele de nepreţuit adunate aici, a declarat ministrul Bogdan Gheorghiu

 Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturiii, a vizitat vineri cel mai mare muzeu de autor din ţară, Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni, pentru a-i aduce un omagiu marelui sculptor sucevean, dar şi pentru a-i îndemna pe români să profite de faptul că muzeele sunt în continuare deschise, mai ales că sâmbătă s-a desfăşurat şi „Noaptea Muzeelor 2020”. Alături de primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, şi de managerul muzeului, Teodor Brădăţanu, ministrul a vizitat corpul B al instituţiei, unde se află spaţiul memorial Ion Irimescu, locul în care sculptorul şi-a petrecut ultima perioadă din viaţă.

„Ion Irimescu este unul dintre marii artişti români ai secolului XX, mândria noastră locală suceveană, care a oferit atât de mult culturii naţionale. M-aş bucura să avem mai mulţi vizitatori ce trec pragul acestui muzeu şi să admire operele de nepreţuit adunate aici. Pentru a pune în valoare inclusiv spaţiul memorial aflat în corpul B, Ministerul Culturii va finanţa, în cadrul unui proiect ce urmează a fi înaintat de Muzeul de Artă «Ion Irimescu», lucrări de restaurare a mobilierului şi a obiectelor de artă colecţionate de marele sculptor. Trebuie să investim în conservarea patrimoniului lăsat de Ion Irimescu, pentru ca generaţiile viitoare să conştientizeze la rândul lor contribuţia pe care el a avut-o la nivel naţional şi internaţional. Acest muzeu poate şi trebuie să fie un obiectiv central pentru atragerea turismului cultural către Fălticeni” a declarat ministrul Bogdan Gheorghiu.

De-a lungul timpului, Ion Irimescu a fost recompensat cu numeroase premii şi distincţii. Muzeul de la Fălticeni adăposteşte jumătate din operele sale, pe care sculptorul le-a donat oraşului (aproximativ 300 sculpturi şi 1000 desene), realizând astfel cea mai mare colecţie permanentă de autor din România. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: