În spitalele din judeţ sunt internaţi 269 de pacienţi Covid-19

> 67 dintre ei manifestă forme severe sau grave ale bolii

Prefectura Suceava a informat că, miercuri, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţ se înregistrau 6.884 de persoane declarate vindecate de Covid-19, iar 269 de suceveni cu Covid-19 erau internaţi în spitalele din judeţ.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 15 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval de timp fiind externate 46 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 581 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 191 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 91 se aflau în zona tampon, iar 299 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 191 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 95 prezentau forme medii ale bolii; 29 – forme uşoare; 48 – forme severe; 19 aveau forme grave şi erau internaţi în secţia ATI, 4 fiind ventilaţi mecanic.

În aceste condiţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, ieri, de 343 paturi libere, dintre care 30 pentru pacienţi Covid-19, 208 în sectorul non-Covid şi 105 pentru zona tampon. La unitatea ATI era disponibil un singur liber pentru pacienţi Covid-19. Erau 29 ventilatoare libere, dintre care 12 pentru pacienţi Covid-19.

Totodată, în Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 78 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 7 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: