PSD Suceava 2020

Curtea de Apel Suceava lansează noul site al instituţiei

> Acesta permite programarea online, vizualizarea dosarului electronic, transmiterea securizată a documentelor şi vizualizarea derulării şedinţelor de judecată

Curtea de Apel Suceava lansează noul site al instituţiei – www.curteadeapelsuceava.ro, care va fi sută la sută operaţional începând cu data de 5 noiembrie a.c.

Site-ul va cuprinde următoarele aplicaţii, operaţionale pentru toate instanţele din judeţele Suceava şi Botoşani:

> dosarul electronic, aplicaţie care permite vizualizarea online şi descărcarea de către părţi, reprezentanţii acestora şi ceilalţi participanţi, experţi, interpreţi, traducători, lichidatori judiciari a documentelor din dosarele aflate pe rolul instanţelor. În funcţie de capacităţile de scanare şi resursele umane disponibile, în aplicaţie vor putea fi vizualizate, la momentul lansării, toate documentele din dosare (pentru curtea de apel şi instanţele arondate Tribunalului Botoşani) ori doar cele întocmite de instanţe, urmând ca, pe măsura realizării operaţiunilor de scanare, să fie disponibile toate documentele (pentru Tribunalul Suceava şi instanţele arondate);

> aplicaţia de transmitere securizată a documentelor (TDS), care permite transmiterea online a documentelor întocmite de instanţe, însoţite de semnătura electronică, pentru părţile şi reprezentanţii acestora care pun la dispoziţia instanţelor o adresă de e-mail şi un număr de telefon;

> aplicaţia care permite vizualizarea, în timp real, a derulării şedinţelor de judecată, deosebit de utilă mai ales pentru avocaţi, care astfel îşi pot programa activităţile zilnice de asistenţă ori reprezentare juridică;

> aplicaţia de programare online pentru activităţi care necesită prezenţa fizică la registraturile şi arhivele instanţelor.

Curtea de Apel Suceava a precizat că aplicaţiile implementate sunt însoţite de instrucţiuni de utilizare, accesul fiind deosebit de facil, inclusiv de pe telefonul mobil, urmând a fi complet operaţionale, pentru toate instanţele arondate, începând cu 5 noiembrie, dată până la care se vor efectua testări, în funcţie de traficul înregistrat.

Site-ul mai cuprinde şi informaţii despre organizarea, compunerea, conducerea şi competenţa instanţelor, practica judiciară relevantă, precum şi un ghid cu întrebări şi răspunsuri pentru cetăţenii care se adresează instanţelor de judecată.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul şi colaborarea specialiştilor IT de la tribunalele Arad şi Bucureşti şi de la curţile de apel Galaţi, Constanţa şi Bucureşti. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: