PSD Suceava 2020

În spitalele din Suceava şi Rădăuţi sunt internaţi 299 de pacienţi Covid-19, dintre care 68 cu forme severe şi grave

> În ultimele 24 de ore 27 suceveni cu Covid-19 au fost internaţi în spital, iar 42 externaţi

Prefectura Suceava a informat că, ieri, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, în judeţ se s-a înregistrat un număr de 6.427 de persoane declarate vindecate de Covid-19, iar 299 de suceveni cu Covid-19 sunt internaţi în spitalele din judeţ. Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în ultimele 24 de ore au fost internate 27 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval de timp fiind externate 42 persoane declarate vindecate. Astfel, din totalul celor 621 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 202 pacienţi sunt diagnosticaţi cu Covid-19, 107 sunt în zona tampon şi 312 pacienţi sunt cu alte afecţiuni (non-Covid).

Concret, din cei 202 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 99 prezintă forme medii ale bolii, 35 prezintă forme uşoare, 50 prezintă forme severe, 18 prezintă forme grave şi sunt internaţi în secţia ATI, dintre care trei pacienţi sunt ventilaţi mecanic.

În aceste condiţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune la această dată de 302 paturi libere, din care 18 pentru pacienţi Covid-19, 195 în sectorul non-Covid şi 89 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile două paturi pentru pacienţi Covid. De asemenea, sunt 23 ventilatoare libere, dintre care 6 pentru pacienţi Covid-19.

Totodată, în Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 97 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări, a precizat Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: