PSD Suceava 2020

„Istoria în desene”

> Atelier de creativitate online (octombrie – noiembrie 2020)

 Muzeul Naţional al Bucovinei (MNB) a lansat un atelier de creativitate online, care îmbină istoria cu pictura sau desenul. Atelierul „Istoria în desene” presupune crearea unor desene inspirate de obiectul preferat din postările MNB sau din expoziţia permanentă de la Muzeul de Istorie din Suceava. La atelier pot participa copii de toate vârstele.

 Desenele, care vor avea trecute numele autorului, vârsta, şcoala, pot fi trimise la adresa de email: marketing@muzeulbucovinei.ro, pe messengerul paginii de Facebook Muzeul de Istorie Suceava – History Museum sau pot fi aduse la sediul Muzeului de Istorie din Suceava, în perioada octombrie-noiembrie 2020.

 Creaţiile copiilor vor fi postate pe pagina de Facebook a Muzeului de Istorie şi vor face parte şi dintr-o expoziţie ce va fi organizată la Muzeul de Istorie din Suceava. „Ne dorim ca expoziţia să poată marca Noaptea Muzeelor 2020, ediţie pe care anul acesta o organizăm altfel” au transmis reprezentanţii MNB.

 „De câteva luni de zile, Muzeul de Istorie v-a obişnuit cu postări despre exponate de excepţie din colecţiile muzeului. Fie că este vorba de vase cu reprezentări antropomorfe (obiect cu formă de fiinţă omenească) sau zoomorfe (obiect cu formă de animal), fragment de cataramă cu almandine (piatră semipreţioasă), farfurii din porţelan, costum de surugiu (persoană care conduce o diligenţă sau un poştalion, stând călare pe unul dintre cai), inel cu inscripţie al domnitorului moldovean Laţcu, bonetă de copil, cizme medievale, nasturi simpli sau globulari (în formă de glob), cercei de tâmplă sau inele sigilare, aţi aflat lucruri deosebite despre istoria acestora, locul din care provin, cum au fost realizate sau utilitatea lor. Probabil că, unii dintre voi, după ce aţi citit postările noastre, aţi avut curiozitatea şi aţi venit şi la muzeu să le vedeţi” a transmis MNB, adresându-se copiilor de toate vârstele.

Cu acest atelier, Muzeul Naţional al Bucovinei îşi propune să stimuleze creativitatea şi simţul artistic al copiilor, animând patrimoniul muzeal prin joacă şi desen. (D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: