PSD Suceava 2020

În spitalele din Suceava şi Rădăuţi sunt internaţi 288 pacienţi Covid-19

> Dintre aceştia, 74 au forme severe şi grave ale bolii

 Prefectura Suceava a informat că ieri, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţ se înregistrau 6.203 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 4 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval de timp fiind externate 9 persoane declarate vindecate.

Astfel, din totalul celor 594 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 197 pacienţi erau diagnosticaţi cu Covid-19, 103 se aflau în zona tampon, iar 294 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Dintre cei 197 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 98 prezentau forme medii ale bolii; 25 – forme uşoare; 57 – forme severe; 17 prezentau forme grave şi erau internaţi în secţia ATI, un pacient fiind ventilat mecanic.

În aceste condiţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, luni, de 327 de paturi libere, dintre care 20 pentru pacienţi Covid-19, 212 în sectorul non-Covid şi 95 pentru zona tampon. La unitatea ATI era disponibil un pat pentru pacienţi Covid. De asemenea, erau 23 ventilatoare libere, dintre care 7 pentru pacienţi Covid-19.

Totodată, în Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 91 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 7 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: