PSD Suceava 2020

Digitaliada adaptează resursele educaţionale şi în limba maghiară

Fundaţia Orange lansează, în cadrul Digitaliada, primele resurse educaţionale digitale open-source în limba maghiară. Astfel, sunt puse la dispoziţia profesorilor şi elevilor din şcolile cu predare în limba maghiară, în mod gratuit, cele 8 ghiduri pentru predarea matematicii şi informaticii şi TIC, Ghidul Şcolii Digitale, Ghidul de utilizare a Tablei interactive şi 235 de probleme de matematică demonstrate în GeoGebra.

Conform Institutului Naţional de Statistică, 5,1% dintre elevii din învăţământul primar şi gimnazial din România învaţă în limba maghiară. „Am încercat în acest fel să facem ca materialele educaţionale din Digitaliada să devină accesibile pentru şi mai mulţi profesori şi elevi din România. Platforma şi resursele digitale create în cadrul programului sprijină continuarea şi desfăşurarea procesului educaţional, fie că are loc la clasă sau online, la distanţă. Am fost ajutaţi în acest proces de profesori din şcoli care au şi clase cu predare în maghiară şi le mulţumesc că au contribuit la extinderea Digitaliadei şi în universul şcolar cu predare în maghiară” a declarat Amalia Fodor, director Fundaţia Orange.

La traducere şi accesibilizare a lucrat o echipă de profesori din şcolile gimnaziale Luna de Sus, judeţul Cluj, şi Acăţari, judeţul Mureş, ambele şcoli fiind incluse în programul Digitaliada.

„A fost o provocare interesantă şi o oportunitate de nerefuzat să traduc aceste ghiduri, care sper că vor veni în ajutorul cadrelor didactice vorbitoare şi de limba maghiară, să organizeze eficient activităţile de predare-învăţare-evaluare asistate de tehnologia digitală” a spus Eva Szasz, unul dintre cei patru profesori implicaţi în traducerea materialelor.

La nivel naţional, platforma Digitaliada pune la dispoziţia cadrelor didactice şi a tuturor celor interesaţi peste 4.000 de resurse digitale educaţionale gratuite: materiale Digitaliada pentru Matematică şi Informatică (teste şi evaluări semestriale în format digital, proiecte didactice, ghiduri, tutoriale video), precum şi peste 500 de resurse create şi înscrise de profesori, pasionaţi de IT, precum şi de copii cu vârste între 14-18 ani în cadrul concursului anual #Digitaliada.

În plus, Platforma Digitaliada „Învăţare şi testare on-line” este locul unde deja peste 30.000 de directori, profesori, părinţi şi elevi au un cadru interactiv de predare, consolidare şi testare în timp real şi complet gratuit. Această secţiune oferă instrumente dezvoltate special pentru evaluarea online, instrumente de comunicare, de organizare videoconferinţe sau generare de rapoarte de activitate. Pentru a veni şi mai mult în sprijinul învăţării online, clienţii Orange beneficiază de trafic de date gratuit, pe tot parcursul anului şcolar 2020-2021, la accesarea platformei interactive „Învăţare şi testare online”, dar şi a resurselor educaţionale din www.digitaliada.ro. (CP)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: