PSD Suceava 2020

Ateliere Fără Frontiere donează 2.000 de calculatoare pentru educaţie echitabilă

Asociaţia Ateliere Fără Frontiere a lansat recent programul „Dăm Click pe România 2020”, parte din platforma de donaţii de calculatoare EduClick, prin care va dota cu 2.000 de calculatoare unităţile de învăţământ din România. Noua ediţie a programului este realizată în parteneriat cu Kaufland România şi OMV Petrom.

Şcolile, liceele, grădiniţele, organizaţiile non-profit şi instituţiile publice sociale care au nevoie de calculatoare îşi pot înscrie în concurs proiectele educaţionale, de formare sau integrare, prin completarea formularului de aplicare de pe Educlick.ro, platforma naţională de donaţii de calculatoare, până pe 1 noiembrie. În procesul de jurizare vor fi considerate proiectele dedicate copiilor şi tinerilor care propun soluţii remediale, derulate în beneficiul comunităţilor defavorizate, iar laureaţii acestei ediţii vor fi anunţaţi pe 5 noiembrie.

Aflat la a cincea ediţie, programul „Dăm Click pe România” reprezintă un răspuns la impactul crizei generate de răspândirea virusului SARS-CoV-2 asupra învăţământului românesc, care a reliefat şi a adâncit una din problemele majore, existentă şi anterior, şi anume cea a lipsei accesului la educaţia digitală, una din cauzele principale fiind lipsa echipamentului IT din şcoală şi mai nou, odată cu criza, din locuinţele elevilor.

Cererea crescută de calculatoare în contextul actual a condus la creşterea cu 550 de calculatoare faţă de ediţia a doua a anului precedent. Continuitatea programului este susţinută pentru al treilea an consecutiv de Kaufland România.

„Toţi copiii din România au dreptul la oportunităţi egale şi acces la educaţie, indiferent de mediul din care provin. Iar noi, la Kaufland România, ne implicăm pentru a le asigura acest drept. Susţinem în continuare proiectul Dăm Click pe România pentru a echipa şcolile cu echipamente IT, atât de necesare în procesul educaţional actual. Lucrând împreună – companii private, societate civilă şi instituţii de învăţământ – putem restrânge decalajul din educaţie pentru copiii noştri” a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager al Kaufland România.

„Dăm Click pe România” a câştigat susţinători de-a lungul timpului, companii responsabile, interesate de protejarea mediului prin revalorificarea computerelor pentru a sprijini proiecte de educaţie şi integrare socială, astfel că OMV Petrom susţine ediţia din acest an, după cum a declarat Alina Petrescu, director de comunicare şi sustenabilitate OMV Petrom:

„Educaţia este unul dintre pilonii principali ai investiţiilor sociale pe care OMV Petrom le face de peste 11 ani în România. Convingerea noastră este că educaţia reprezintă un factor cheie care poate contribui la creşterea economică, sprijinind mobilitatea socială şi îmbunătăţirea nivelului de trai. Acum, mai mult ca niciodată, proiecte ca cel dezvoltat de Asociaţia Ateliere Fără Frontiere vin în ajutorul elevilor şi profesorilor, în eforturile de adaptare la un nou mod de predare şi învăţare”.

O atenţie specială va fi acordată şcolilor care se adresează comunităţilor defavorizate

O atenţie deosebită va fi acordată şcolilor care se adresează comunităţilor defavorizate care, odată cu suspendarea cursurilor din cauza răspândirii noului coronavirus, nu-şi pot continua parcursul educaţional pentru că în casele elevilor nu există calculatoarele necesare accesării cursurilor şi resurselor online pregătite de cadrele didactice.

„Nevoia de calculatoare este în creştere zilele acestea odată ce numărul şcolilor în care se învaţă exclusiv online creşte semnificativ în fiecare săptămână. Calculatoarele recondiţionate de Ateliere Fără Frontiere cu o configuraţie compatibilă cu cerinţele educaţiei online, vor ajunge prin intermediul şcolilor la 2000 de elevi din gospodării lipsite de posibilităţi materiale sau care se confruntă cu multiple dificultăţi” spune Damien Thiery, director general al Ateliere Fără Frontiere.

Calculatoarele donate în acest program fac parte din echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le colectează anul acesta de la companii şi diverse organizaţii şi care sunt recondiţionate de persoanele vulnerabile şi dezavantajate care lucrează într-unul dintre atelierele de inserţie socio-profesională ale asociaţiei.

Dăm Click pe România face parte din platforma de donaţii de calculatoare pentru educaţie EduClick, care până în acest moment a contribuit cu peste 17.000 de calculatoare la modernizarea procesului educaţional din peste 3.000 de unităţi de învăţământ, asociaţii şi fundaţii, organizaţii sociale şi culturale din România. (Comunicat de presă)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: