Încălzirea pentru sucevenii din sistemul centralizat – de miercurea viitoare

>„În punctele termice deja încărcate, de vineri vom începe probele la cald, astfel încât, treptat, până miercuri să fie toate pornite” ne-a informat Mugur Corlăţan, director general al Thermonet, precizând că prioritate au şcolile, grădiniţele şi instituţiile medicale

Locuinţele, sediile instituţiilor publice şi ale agenţilor economici din municipiul Suceava vor fi încălzite de săptămâna viitoare. Anunţul a fost făcut ieri de Mugur Corlăţan, directorul general al Thermonet Suceava, potrivit căruia, căldura va fi furnizată numai din momentul în care sunt îndeplinite condiţiile legale.

„Momentan, acestea nu sunt îndeplinite, iar prognoza arată că abia pe marţi, 20 octombrie, ar fi întrunite respectivele condiţii. Încălzirea poate fi pornită şi anterior îndeplinirii condiţiilor legale de furnizare, însă doar la cererea scrisă a titularilor de contract, în speţă a asociaţiilor de proprietari. Dar, în punctele termice deja încărcate, de vineri vom începe probele la cald, apoi treptat, până miercuri, să fie toate pornite. Prioritate la încărcare o au punctele termice care deservesc şcoli, grădiniţe, instituţii medicale etc. Dacă aveţi vanele închise din subsol, trebuie să vă adresaţi celor de la asociaţia de care aparţineţi. Competenţa noastră se opreşte la branşamentul scării, la bucla de contorizare” a transmis Mugur Corlăţan.

În conformitate cu Hotărârea nr. 337 din 16 mai 2018 privind modificarea art. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 425 din1994, „începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban are loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20 – 6, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade Celsius sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade Celsius, între orele 20 – 6.

În vederea pregătirii sistemului centralizat de termoficare pentru furnizarea încălzirii în sezonul rece 2020-2021, începând cu 5 octombrie, Thermonet, distribuitorul de agent termic din municipiul Suceava, a procedat la umplerea instalaţiilor de încălzire din reţeaua secundară, inclusiv a celor interioare ale blocurilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: