Fălticeni

Un trăsnet a tăiat în două un brad de 20 de metri

Un brad înalt de peste 20 de metri, situat în curtea unei locuinţe de pe strada Republicii (Aleea pietonală) din municipiul Fălticeni, a fost lovit de fulger. Ploaia care s-a abătut asupra localităţii marţi, în jurul orei 11, a fost însoţită de un singur trăsnet, care au lovit arborele crescut la câţiva metri de o casă, un bloc şi principala arteră de promenadă a urbei de pe Şomuz. Bradul a fost secţionat în două, de la vârf spre rădăcină. Doar o minune a făcut ca arborele să rămână în picioare şi să nu se prăvălească peste imobilele din vecinătate

Aşchii din trunchiul bradului au fost împrăştiate pe câţiva zeci de metri, în zona pietonală, în parcarea blocului situat în vecinătatea locuinţei, dar şi în geamul unui balcon situat la etajul patru.

La faţa locului au ajuns pompierii de la Detaşamentul de Pompieri Fălticeni şi responsabili din cadrul Primăriei Fălticeni. Accesul pe aleea pietonală, în zona imobilului, a fost restricţionat pentru a permite intervenţia, bradul urmând a fi tăiat de alpinişti, în zonă nefiind posibil accesul cu o autoscară sau un alt utilaj pentru lucrul la înălţime.

Proprietarii locuinţei se aflau în casă în momentul în care s-a auzit zgomotul asurzitor produs de trăsnet.

„Fără furtună, aşa a început ploaia. Deodată, un pocnet asurzitor, un fum ce a acoperit totul, ca o ceaţă grea. Singuri după cortina de fum. Se luminează. Mulţime de oameni oprită în stradă. Toţi treziţi ca din coşmar, forţe de ordine, pompieri care întreabă unde-i focul, organele locale, toţi gata să sară în ajutor. În curte, ca după furtună, crengi care s-au ridicat pe trandafiri ori s-au aruncat speriate pe iarbă. Şi bradul, prietenul nostru, rănit, privind cu îngrijorare spre noi. Protectorul nostru şi al străzii îşi trăieşte durerea-i solitară. Ne-a apărat. S-a sacrificat pentru noi şi concitadinii noştri evitând o mare tragedie” a scris prof. Sorin Gafencu, proprietarul locuinţei, pe o reţea de socializare. (I.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: