Alături de partenerii din trei state

USV participă într-un proiect privind conservarea resurselor naturale

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a anunţat că face parte dintr-un proiect european (alături de parteneri din Ungaria, Slovacia şi Ucraina) având ca prioritate utilizarea sustenabilă a mediului în regiunea transfrontalieră, în special conservarea resurselor naturale, acţiuni pentru reducerea emisiei de gaze cu efect de seră şi a poluării râurilor.

Proiectul vizează crearea unui sistem inovativ de producere a energiei termice (Universitatea din Uzhhorod, Ucraina), a unui sistem inovativ de stocare a energiei (Universitatea Tehnică din Kosice, Slovacia), laboratoare de energie înfiinţate pentru comunităţile din Nyiregyhaza, Suceava şi Uzhhorod, care au în vedere soluţii pentru monitorizarea energiei, dezvoltarea de concepte şi soluţii noi pentru comunităţile-pilot.

Bugetul total al proiectului este de peste 1,1 milioane de euro, bugetul USV fiind aproximativ 124.000 euro (600.000 lei). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: