Unitatea mobilă de terapie intensivă achiziţionată prin campania lui Ştefan Mandachi a fost pusă în funcţiune

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, ieri, că Unitatea mobilă de terapie intensivă amenajată într-un container de tir a fost pusă în funcţiune.

El a mulţumit în primul rând donatorilor, reprezentantului Crucii Roşii Suceava şi managerului SJU Suceava pentru această realizare.

„Nu trebuie să uităm că această unitate mobilă de terapie intensivă a fost donată de Crucea Roşie Suceava, cu oameni de afaceri şi Ştefan Mandachi. Vreau să mulţumesc fiecăruia în parte pentru acest efort foarte mare şi binevenit pentru SJU Suceava” a spus Flutur.

El a menţionat că unitatea mobilă a fost lipită de pavilionul de boli infecţioase. La capăt este un burduf ce face racordul cu pavilionul propriu-zis, iar apoi un hol de legătură cu Secţia de Boli Infecţioase.

„Sunt 12 paturi pregătite, cu ventilatoare şi tot ceea ce este nevoie pentru pacienţii Covid. Este un mare sprijin pentru noi, pentru că dorim să-i mutăm pe toţi cei de la ATI din spitalul nou în terapia intensivă a Secţiei de Boli Infecţioase. Practic, este un pas foarte mare de eliberare a spitalului nou de Covid, pentru a reda spitalul nou sucevenilor care nu au coronavirus şi au nevoie urgent de tratament” a spus Flutur.

 Totodată, el a arătat că celor 12 paturi din container li se vor adăuga alte nouă paturi care se pregătesc la Secţia de Boli Infecţioase, reprezentând un total de 21 de paturi la terapie intensivă.

„Astăzi, într-o radiografie a SJU Suceava, avem 560 de pacienţi internaţi, dintre care 188 sunt Covid, iar în zona tampon avem 120 de pacienţi. Este presiune în continuare pe SJU Suceava. Vreau să mulţumesc corpului medical pentru implicare. Sunt toţi oamenii la post. S-a dublat capacitatea de testare cu noul RT-PCR, a crescut şi numărul de teste” a spus Flutur.

El a îndemnat sucevenii să fie în continuare prudenţi şi să respecte măsurile de prevenţie.

Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, a precizat că, odată cu amenajarea unităţii mobile de terapie intensivă, speră să se degreveze spitalul nou, permiţând astfel specialiştilor din zona nouă a spitalului să trateze în condiţii optime patologia non-Covid.

Directorul Crucii Roşie Suceava, Cornel Dediu, a declarat că, urmare a punerii în funcţiune a acestei unităţi mobile, pacienţii Covid vor avea parte de îngrijirea atât de necesară, iar spitalul va funcţiona ca spital de urgenţă.

El a arătat că, astfel, cei peste 33.000 de donatori vor vedea că banii lor sunt folosiţi în beneficiul celor bolnavi de Covid.

El i-a mulţumit lui Ştefan Mandachi, fără de care această realizare nu ar fi fost posibilă, şi companiei Unilever care a donat cea mai mare sumă de bani, 320.000 de euro.

Cornel Dediu a felicitat autorităţile pentru că au făcut funcţională această unitate mobilă înaintea venirii sezonului rece când situaţia, probabil, într-o oarecare măsură se va agrava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: