Deputatul PSD Alexandru Rădulescu:

PSD a iniţiat o lege ca profesorii să primească un stimulent financiar de risc

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a anunţat ieri că pentru a sprijini personalul didactic şi auxiliar, parlamentarii PSD au iniţiat un proiect de lege prin care să fie asigurat un stimulent financiar de risc acestor categorii profesionale.

„Ca în timpul oricărei guvernări liberale, profesorii sunt ţinta discriminării acesteia. Ghinion! – cum ar spune liderul de drept al liberalilor, preşedintele Klaus Iohannis, cu un dispreţ total la adresa cadrelor didactice din rândul cărora, el însuşi, face parte. Ghinion, pentru profesori guvernul PNL nu găseşte resursele pentru creşterea salarială prevăzută de guvernarea PSD pentru acest început de an şcolar. Ghinion, guvernul PNL nu poate pune în mod gratuit, la dispoziţia profesorilor, măşti de protecţie aşa cum s-a făcut în cazul altor categorii profesionale” a arătat deputatul Rădulescu.

El a spus că, în schimb, PSD demonstrează, ca întotdeauna, că respectul faţă de cadrele didactice, protecţia fizică şi materială a acestora sunt o prioritate.

„Astfel parlamentarii social-democraţi au promovat un proiect legislativ prin care cadrele didactice să primească un stimulent financiar de risc. Din cauza haosului guvernării liberale, în acest început de an şcolar profesorii şi personalul auxiliar din şcoli se vor confrunta cu un risc accentuat de contaminare cu coronavirus. Din acest motiv, iniţiativa legislativă a PSD prevede ca profesorii să primească 2000 de lei/lună şi personalul auxiliar 1500 de lei/lună pe timpul stării de alertă sau de urgenţă, aşa cum a primit şi personalul medical tot la iniţiativa parlamentarilor social-democraţi” a menţionat deputatul sucevean. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI