Numărul angajaţilor confirmaţi cu infecţie cu noul coronavirus este în creştere

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Dinu Sădean, a declarat, miercuri, pentru NewsBucovina, că primele trei cazuri pozitive de infecţie cu SARS-CoV-2 la Primăria Suceava au fost diagnosticate în zilele de 28, 29 şi 31 august, fiind vorba despre bolnavi simptomatici, pacienţii fiind internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Medicul a spus că, în urma anchetei epidemiologice, s-au stabilit contacţii celor trei confirmaţi cu noul coronavirus, respectiv 26 de persoane care, la rândul lor, au fost testate.

El a precizat că din totalul celor 26 de contacţi testaţi în cursul zilei de marţi rezultatul a fost pozitiv pentru patru dintre persoanele testate, iar în cazul altor 22 rezultatul a fost negativ.

Directorul executiv al DSP Suceava a mai spus că miercuri au mai fost testaţi încă 61 de contacţi ai celor patru bolnavi confirmaţi marţi, iar până în cursul după-amiezii de miercuri s-au efectuat analizele pentru 27 de probe, care au avut rezultat negativ, celelalte rezultate urmând să fie anunţate în cursul zilei de joi.

În total, erau 7 persoane depistate pozitiv la infecţia cu noul coronavirus, după cum a menţionat medicul epidemiolog Dinu Sădean.

Reamintim că primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferinţa săptămânală de presă, că în sediul municipalităţii se manifestă un focar de infecţie cu noul coronavirus şi că se iau toate măsurile pentru prevenirea răspândirii.

Primarul a menţionat că el nu a intrat în contact cu respectivele persoane, de asemenea că directorul economic a fost testat şi are rezultat negativ, motiv pentru care nu se impune izolarea.

Ion Lungu a cerut angajaţilor Primăriei Suceava să fie atenţi cu cine intră în contact, să respecte toate măsurile de distanţare fizică, să poarte măştile şi să respecte regulile de igienă. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: