De vorba cu cititorii

Popescu Domnica – Rădăuţi: „Iaca, au trecut câteva luni de la declanşarea pandemiei de Covid-19, multe firme s-au închis pentru eternitate, după ce au falimentat fără drept de apel, bugetarii au lucrat de la domiciliu sau aşa ne-au lăsat să credem, ţara se află pe mers de avarie, iar bugetul a dispărut, deşi nu s-au făcut nici investiţii, nici lucrări de construcţie/reparaţii. Şi totuşi, în acest haos, oamenii şi-au încasat, de la Stat, salariile regulat, chiar dacă nu au produs nimic. Mă refer aici la angajaţii Casei de Cultură, ai diverselor Cluburi, Şcoli de Artă, Centre Culturale, care s-au dat la fund, pentru că distanţarea socială şi activitatea lor erau incompatibile.

Cum să lansezi un aeromodel online? Sau să încondeiezi ouă? Nu prea merge. Dar să iei salariul complet merge, nu? Acum, cineva s-a trezit că nu mai sunt bani pentru salarii. Foarte bine! Să dea afară o jumătatea din marea familie a pilelor, să reducă lefurile nesimţite ale şefilor, să scadă birocraţia, fiindcă ne-am săturat de hârtii, aprobări şi cereri.

Primăria oraşului Nantes, din Franţa, are doar câţiva funcţionari, la vreo trei sute de mii de locuitori. La aceeaşi populaţie, la noi, sunt câteva mii, o întreagă armată de tăietori de frunze la câini. De aceea avem taxe şi impozite mari. Să-i plătim pe toţi aceşti paraziţi!”

Da, aţi ghicit! Plătim, cu bani grei, ineficienţa şi nepotismul. Dar, să ştiţi! De-a lungul timpului, toate partidele, dar absolut toate, şi-au angajat rudele, relaţiile, pilele şi oamenii de încredere, i-au făcut funcţionari publici, ca să nu poată fi urniţi din scaune, apoi au arătat cu degetul spre predecesorii lor.

Ca să scăpăm din acest marasm, musai, ne trebuie un faliment naţional. Altă cale nu este. Să lucreze şi Domnul Primar pentru cupoane fără valoare sau să facă muncă patriotică în folosul comunităţii. Să vedem atunci câţi vor mai veni la birou!

Mutescu Aurel – Cârlibaba: Vreţi să organizaţi un festival internaţional al tocineilor şi nu ştiţi cui trebuie să vă adresaţi. Eu zic să-i scrieţi domnului Flutur. Este Preşedinte al Consiliului Judeţean, are în palmares cel mai mare ou încondeiat din lume, cunoaşte cum stă treaba cu recordurile.

Dacă, întâmplător, într-o bună zi, o să faceţi cel mai baban tocinel din emisfera nordică, să ne poftiţi şi pe noi. O să aducem cea mai grasă smântână din Europa, care se va tăia doar cu drujba, deşi nu ştiu încă ce animal voi mulge. Apoi, va trebui să prăjiţi tocinelul într-o piscină cu ulei, iar la întors o să folosiţi macaraua turn. Dar, nu-i bai! Printre altele, o să bateţi vreo trei recorduri, chiar dacă vă lipsesc cei mai mari cartofi din lume şi – fireşte – cele mai mari… coropişniţe.

Spătra Gruia – Tecuci: „Am lucrat în tinereţe la Rădăuţi, unde m-am şi însurat cu o bucovineană, am citit zeci de ani ziarul dumneavoastră, iar acum m-am stabilit în Tecuci, pentru că am moştenit nişte pământ de la părinţi. Vreau să ştiu dacă mai există Combinatul de Mobilă din oraş, care se numea IPL… Acolo am avut cele mai frumoase amintiri.”

Combinatul nu mai există, ci doar o părticică din el, cât să vă treacă dorul. Lumea de azi nu mai cumpără mobilă tradiţională, bărbaţii stau mai mult la terasă, aşa că nu au nevoie de masă şi scaune, iar acasă dorm pe unde apucă. Mulţi preferă vecina. Din aceste motive, dar şi din altele, falimentul a ajuns şi la IPL.

Ivanco Petru – Câmpulung Moldovenesc: Vă interesează vânătoarea cu arcul şi vreţi să ştiţi cum este reglementată. Ca şi vânătoarea cu arma, cred. Dar, nu ştiu dacă se practică şi la noi. În America, de exemplu, poţi să vânezi cu arcul bizoni, urşi, capre şi, uneori, vecini de altă culoare. Dumneavoastră cui aţi pus gând rău?

B.B. – loco: Versuri siropoase, de iubire răsuflată, care n-au nicio valoare artistică. Aşa, n-o să vă impresionaţi iubita. Faceţi să rimeze „fes” cu „Mercedes” şi-o să-i atrageţi atenţia. Iată şi o mostră:

Eu purtam pe cap un fes,

Tu visai la Mercedes.

După ce mi-am pierdut fesul,

Ţi-am dat ţie Mercedesul!

Atenţie! Dacă, din greşeală, puneţi la final semnul de întrebare, s-a dus şi iubita.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: