Spitalul Judeţean Suceava nu va fi transformat în spital regional Covid !

> Prefectul Alexandru Moldovan susţine că se acţionează pentru ca spitalul nou să revină la vechea menire

 Prefectul Alexandru Moldovan, a respins, la Analiza de Seară de la News Bucovina, informaţiile potrivit cărora Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava ar urma să fie transformat în spital regional Covid, el arătând că acum se acţionează pentru ca patologia Covid să fie transferată în zona spitalului vechi, urmând ca spitalul nou să revină la vechea menire.

„Din datele pe care le aveam în momentul în care a apărut această poveste, ştiam că nu există nicio intenţie la Ministerul Sănătăţii în acest sens” a spus Moldovan.

Prefectul a spus că a discutat şi cu conducerea Consiliului Judeţean, şi cu managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, care i-a confirmat că nu se pune această problemă.

„Mai mult, din discuţiile pe care le-a avut cu ministrul Sănătăţii, care a fost de curând într-o vizită inopinată la spital, de verificare, i-a comunicat că îl încurajează să facă tot ce este posibil ca noua clădire a SJU Suceava să revină la menirea pe care a avut-o. La nivelul Ministerului Sănătăţii înţeleg că nu există o asemenea intenţie”, a spus prefectul.

El a adăugat că, mai mult, cei din Spitalul Judeţean fac eforturi pentru ca în cel mai scurt timp să racordeze unitatea mobilă de terapie intensivă la clădirea de la secţia de boli infecţioase din spitalul vechi.

Prefectul a spus că vineri erau 432 paturi libere în SJU Suceava, dintre care 98 de paturi libere în zona Covid, 111 paturi libere în zona tampon, iar pentru non-Covid un număr de 223 de paturi.

În zona ATI, numărul de paturi libere este de 9, 8 ventilatoare fiind libere pentru Covid şi 13 pentru non-Covid.

El a spus că prin racordarea unităţii mobile ATI, conducerea SJU Suceava are ca scop suplimentarea acestei capacităţi cu 12 paturi ATI.

Prefectul a menţionat că intenţia autorităţilor şi a celor din spital este ca noua clădire a SJU Suceava să revină la activitatea normală, iar în zona spitalului vechi să fie patologia Covid. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: