Ioan Stan avertizează:

În 9 luni, Guvernul PNL a furat banii de pensii şi alocaţii prin licitaţii trucate

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, luni, că Guvernul Ludovic Orban nu respectă legile în vigoare şi nu vrea să mărească pensiile şi alocaţiile copiilor potrivit legislaţiei, deşi a făcut împrumuturi în 9 luni mai mari decât guvernele PSD în 3 ani.

„Este clar că guvernului Orban nu-i pasă de prezent după modul în care gestionează pandemia de Covid-19 şi felul în care a ales să guverneze ţara. După 9 luni de guvernare PNL avem, conform datelor oficiale, peste un milion de şomeri, şi în toată această perioadă cabinetul Orban s-a împrumutat cu mai mulţi bani decât s-a împrumutat PSD-ul în 3 ani de guvernare. Dar cu toate acestea, să nu te gândeşti niciun pic la viitorul ţării şi să nu arăţi măcar respect faţă de trecutul ei este de-a dreptul josnic” a declarat Ioan Stan.

De la 1 august trebuia să fie dublate alocaţiile copiilor

El a menţionat că de la 1 august, conform legii, dar şi a hotărârii Curţii Constituţionale, trebuiau dublate alocaţiile copiilor.

„În fapt, guvernul PNL a ales să calce această lege în picioare hotărând de la sine că vor creşte alocaţiile cu numai 20%. Este praf în ochi. Practic, prin nerespectarea legii nu au mărit cu nimic alocaţiile, ci au tăiat cu 80% banii pe care copiii românilor i-ar fi primit în plus începând cu această lună dacă legea era respectată. Aceasta este o nouă dovadă că pentru liberali legea este opţională şi că nu le pasă de copiii României, implicit de viitorul ţării” a spus senatorul social-democrat.

El a mai declarat că o altă lege pe care guvernul liberal urmează să o calce în picioare este cea a pensiilor, care prevede creşterea acestora cu 40% de la 1 septembrie.

„În acest sens guvernarea liberală s-a exprimat în mod repetat că nu vor acorda o creştere mai mare de 15%. Prin această decizie nu doar că nu respectă din nou legea şi hotărârea Curţii Constituţionale, dar arată şi o lipsă de respect faţă de părinţii noştri şi bunicii noştri” a spus Stan.

Mai mult, el consideră că prin felul lor de a „guverna”, liberalii nu fac nimic altceva decât să le demonstreze şi celor mai mari detractori ai noştri că nu sunt în stare să facă nimic bun pentru români.

„Se plâng mereu că nu au bani, dar nici nu fac vreun efort să aibă” a adăugat Ioan Stan.

Se găsesc mereu soluţii dacă există voinţă

El a precizat că soluţii se găsesc mereu dacă există voinţă politică şi ai profesionişti în funcţiile guvernamentale şi astfel PSD a reuşit în toţi anii de guvernare să crească salariile, pensiile, alocaţiile, să reducă şomajul şi să le redea românilor şi României demnitatea pierdută în timpul guvernărilor de dreapta.

„În schimb, PNL-ul, prin Ludovic Orban şi cabinetul său, nu a făcut nimic altceva în aceste 9 luni de guvernare decât să fure banii de pensii şi alocaţii prin licitaţiile trucate sau atribuiri directe de contracte, Curtea de Conturi confirmând oficial tunurile de miliarde date la Ministerul Sănătăţii, în plină pandemie, aceste informaţii fiind publice şi accesibile pentru orice persoană interesată de adevăr. Şi după ce liberalii au sifonat miliarde, acum vin cu tupeu să ne spună că nu mai au bani de pensii şi alocaţii. Este jenant şi ruşinos!” a conchis senatorul PSD Ioan Stan. (N.B.) 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: