USV anunţă că începe perioada de înmatriculări

> S-au înscris 2855 de candidaţi cetăţeni români pentru programele de licenţă şi conversie profesională, 850 pentru programele de masterat şi 344 de cetăţeni străini şi români de pretutindeni

Perioada înmatriculărilor pentru programele de studiu oferite de cele 10 facultăţi ale Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (licenţă – învăţământ la zi şi la distanţă, masterat şi conversie profesională) a început ieri, 20 iulie, şi va continua până pe 29 iulie (fără zilele de sâmbătă şi duminică), urmând ca pe 30 iulie să fie publicate rezultatele finale.

Pentru a fi admişi, candidaţii înscrişi au obligaţia să se înmatriculeze, altfel vor pierde locul ocupat în urma înscrierii. Reamintim că toţi candidaţii care se înmatriculează şi devin studenţi ai USV vor primi un sprijin material sub forma unui laptop sau a unei tablete, însoţite de o cartelă SIM cu abonament de date cu o durată de valabilitate de minimum 9 luni şi cu cel puţin 50 GB pe lună. În plus, peste 30% dintre viitorii studenţi pot primi anual burse, cu valori cuprinse între 600 şi 1100 lei. De aceste burse pot beneficia studenţii care au depus la dosar diploma de bacalaureat în original, sau – pentru promoţia din anul în curs, dacă liceul nu a eliberat diploma de bacalaureat – adeverinţa de absolvire în original, studenţi care nu au mai urmat un alt program de studii pe locuri bugetate.

Indiferent de poziţia pe care o ocupă în clasament, candidatul care se înmatriculează are şansa obţinerii unui loc bugetat. Acest fapt devine posibil deoarece unii dintre colegii lui, plasaţi pe un loc superior, vor opta pentru alte programe de studiu din USV, eliberând locul atribuit iniţial. De asemenea, la anumite programe de studiu, primii 3 studenţi înmatriculaţi cu taxă vor primi, pentru primul an de studiu, bursă de studiu în valoare egală cu taxa de şcolarizare pe care ei ar trebui să o plătească.

Evidenţiem şi faptul că studenţii care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă vor putea trece pe un loc bugetat (fără taxă) graţie rezultatelor obţinute pe parcursul şcolarizării, chiar şi în timpul primului an de studiu. Menţionăm că lista studenţilor care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, pe baza rezultatelor obţinute.

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava va organiza o nouă sesiune de admitere în luna septembrie, conform următorului calendar:

> Înscriere şi interviu: 7-15 septembrie (fără zilele de sâmbătă şi duminică) pentru specializările unde nu există probe, 7-11 septembrie, pentru specializările unde există probe;

> Probe: 14/15 septembrie;

> Afişare rezultate: 15-16 septembrie;

> Depunere contestaţii: 16-17 septembrie, orele 13-16;

> Afişare rezultate după contestaţii: 17-18 septembrie;

> Înmatriculări/Confirmare loc (confirmarea locului prin depunerea actelor în original inclusiv pentru români de pretutindeni): 16 – 18 septembrie;

> Afişare rezultate finale: 21 septembrie.

Pentru cele 14 domenii de doctorat care organizează concursul de admitere în sesiunea septembrie, perioada de înscriere va fi 7 – 11 septembrie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: