Cu activitate suspendată

Transagent, firma de termoficare a Primăriei, va avea AGA completă

>Măsura este luată în vederea „asigurării continuităţii persoanei juridice”, după ce consilierul Daniel Prorociuc a ajuns subprefect, iar Bogdan Bicsi a decedat >Transagent a venit cu cel mai mic tarif la preluarea serviciului prestat de Termica, aflată în faliment, însă câştigătoare a fost declarată Thermonet, actualul prestator

Consiliul Local Suceava va avea noi reprezentanţi în Adunarea Generală a Asociaţilor a societăţii comerciale Transagent, firma de termoficare a autorităţilor administraţiei publice locale, un proiect de hotărâre în acest sens urmând a fi aprobat în şedinţa de mâine a deliberativului. În scopul exercitării atribuţiilor statuate în actul constitutiv, în AGA de la Transagent au fost desemnaţi 7 consilieri. Însă pentru 2 dintre aceştia mandatul a încetat înainte de termen, în cauză fiind Daniel Prorociuc, ajuns subprefect al judeţului Suceava, cât şi Mihai Bogdan Bicsi, care a decedat.

Demersul este justificat prin aceea că „persoana juridică nu poate exista în lipsa unei Adunări Generale a Asociaţilor, care are drept atribuţie principală numirea organelor de conducere, reprezentare şi control propriu”. „Completarea numărului reprezentanţilor legali în Adunarea Generală a Asociaţilor la societatea comercială Transagent este foarte importantă, raportat la competenţele acestui organism, dintre care cele mai importante vizează numirea sau confirmarea în funcţie a membrilor organelor de conducere şi control ai societăţii comerciale, precum şi modificarea actului constitutiv al acesteia” precizează Paul Iftime, director executiv al Direcţiei „Contencios Administrativ, Juridică şi Administrativă”. El subliniază că măsura este luată în vederea „asigurării continuităţii persoanei juridice Transagent Suceava”.

Acum, Consiliul Local al municipiului Suceava este reprezentat în Adunarea Generală a Asociaţilor de la Transagent de aleşii locali Liviana Enea, Adrian Arămescu, Constantin Munteanu, Marcel Dan Roibu şi Petru Marius Cernescu. Societatea comercială Transagent a fost înfiinţată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 96 din 3 aprilie 2015, având ca asociat unic municipiul Suceava. Transagent este societate cu răspundere limitată, cu un capital social subscris de 200 de lei, constituirea survenind iminentei declanşări a procedurii falimentului la operatorul în insolvenţă Termica. Reamintim că în timpul negocierilor pentru preluarea serviciului de la Termica, Transagent Suceava a propus cel mai mic tarif pentru transport, distribuţie şi furnizare, însă acesta era doar unul dintre criteriile în baza cărora au avut loc tratativele. Drept urmare, câştigătoare a fost declarată oferta Thermonet, societatea cu care Primăria Suceava a parafat contractul de concesionare a serviciului de alimentare cu apă caldă şi căldură. Societatea comercială Transagent Suceava şi-a suspendat activitatea începând cu 1 februarie 2016. „Societatea comercială înfiinţată de Consiliul Local nu îşi desfăşoară activitatea pentru care a fost constituită, astfel, fiind necesară suspendarea acesteia”, preciza, atunci, primarul municipiului Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI