Marele pericol: nu-i altul mai bun !

Da, vom avea alegeri locale în toamnă, mai precis, pe 27 septembrie, indiferent de evoluţia coronavirusului. Pentru că democraţia noastră, bună sau rea, luaţi-o cum vreţi, nu poate fi ştirbită sau învinsă de un virus, fie el şi necunoscut ştiinţei.

Aşa că, purtând mască pe faţă, mănuşi pe mâini şi respectând distanţarea fizică, românii îşi vor vota primarii şi consilierii locali, în linişte şi ordine deplină, ei, candidaţii, fiind aceiaşi de acum patru ani, şi îi vor înfrânge pe contracandidaţii lor, şi ei neschimbaţi de mai multe legislaturi.

În aceste condiţii, rezultatul alegerilor este mai mult decât previzibil, intrând în zona certitudinii. Cum s-a ajuns aici? Simplu! Istoric, partidele şi-au trimis în prima linie, fără excepţie, aceiaşi oameni, care, de-a lungul timpului, prin rotaţie, au devenit când primari, când opoziţie.

Dacă pui întrebări suplimentare, afli şi că, respectivul sau respectiva, au experienţă bogată în alegeri, cunosc oamenii locului, nevoile lor, localitatea şi împrejurimile. Deci nu sunt străini, s-au dedicat meseriei de edil încă din tinereţe, deşi n-au reuşit niciodată să finalizeze un proiect major, ci doar mărunţişuri, fiindcă au trebuit să-şi sacrifice, timpul, priceperea şi eforturile pentru a îndepărta greaua moştenire rămasă de la precedentul primar, aflat acum în opoziţie, candidat şi el în aceste alegeri.

Şi pentru a risipi orice urmă de îndoială, purtătorul de cuvânt al partidului te informează că, oricum, altul mai bun ca respectivul sau respectiva nu există. Şi ca să fie convingător, adaugă: „Lăsaţi-i, că sunt cei mai potriviţi pentru această funcţie! Nu vedeţi ce gospodari sunt? Au câte trei case fiecare!”

De voie, de nevoie, accepţi logica respectivului, fiindcă după ea vor vota toţi alegătorii.

Pentru o zi, puterea este în mâna poporului. Iar poporul nu are nevoie de sfaturi, când este să-şi hotărască destinul. Apoi, el ştie că oricine ar veni la conducere, n-o să mişte niciun pai în folosul lui. Aşa s-a întâmplat tot timpul!

De ce să-şi facă acum iluzii cu un candidat necunoscut, care vrea doar să se afirme?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: