Tăcerea deplină şi liniştea care tămăduieşte

De câteva zile, peste Bucovina s-a abătut o apatie greu de explicat. Nimeni nu cutează să ridice tonul, nimeni nu mişcă un pai! Şi este doar început de campanie electorală, când toate partidele şi toţi candidaţii ar trebui să-şi anunţe oferta de guvernare, să „facă valuri”, să strige, să acuze ori să promită verzi şi uscate, conform obiceiului statornicit în cele trei decenii de democraţie.

Dar nu se întâmplă nimic din toate acestea, fiindcă, mi-a explicat un cunoscător, om din cercurile Puterii, „liniştea este necesară uneori şi binevenită oricând, îndeamnă la meditaţie, vindecă răni.

Da, uneori, tăcerea tămăduieşte.

Şi dacă tot vorbim despre tăcere, înseamnă că nimeni n-o să dea socoteală nici pentru neîmpliniri, eşecuri, falimente pe bandă rulantă, delapidări, deturnări de fonduri, furturi, escrocherii, falsuri, minciuni.

Realizările şi victoriile au, însă, alt statut. Ele trebuie trâmbiţate, sau – de ce nu – publicate într-o carte, fie ea şi cu o singură pagină, cum şi-a propus primarul Sucevei, mândru, nevoie mare, de munca sa.

Dar izbânzile sunt prea puţine şi revendicate de toate taberele. Nu contează! Fiecare are dreptul la o fărâmă de recunoştinţă din partea poporului. Care nu costă nimic şi nici nu poate fi contabilizată.

Din păcate, judeţul are multe probleme de rezolvat şi toate sunt prioritare. Dar cine să se apuce de ele? Foştii, care şi-au arătat deja neputinţa în actualul mandat? Sau viitorii, care sunt tot foşti şi au trecut de mai multe ori pe la masa puterii cu zero rezultate?

Aici este „Călcâiul lui Ahile”, într-un judeţ uitat de Dumnezeu, abandonat de guvernanţi, care a fost stors de vlagă de multinaţionale şi afacerişti veroşi şi unde nu există ofertă electorală variată. Adică a Treia Cale, ci doar rotirea cadrelor. Care rotire se face în linişte deplină şi cu acordul tuturor părţilor.

Fiindcă, aşa cum spuneam mai înainte, liniştea tămăduieşte…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: