Klaus Iohannis:

Starea de alertă va fi prelungită

Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile, a anunţat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, deoarece „situaţia epidemiologică nu este bună”. Totuşi, nu vor fi luate măsuri care să afecteze economia, a spus preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu miniştrii, că „situaţia epidemiologică nu este bună” şi se impune prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă.

„Situaţia epidemiologică nu este bună. Aţi văzut că am avut şi astăzi (miercuri – n.r.) peste 600 de persoane cu COVID-19. Purtatul măştii, păstrarea distanţei sunt metode sigure pentru oprirea răspândirii acestei epidemii. Este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Însă se vor păstra doar restricţiile care sunt acum în vigoare”, a spus Iohannis.

Acesta a precizat că se doreşte o continuare a măsurilor care duc la revigorarea economică.

„Guvernul are în vedere noi măsuri care pun în practică programul de revigorare economică. Tot legat de revigorarea economică, este şi discuţia pe care o voi avea vineri şi sâmbătă la Bruxelles”, a mai spus şeful statului.

Acesta a făcut un nou apel la populaţie: „Atenţie! Protejaţi-vă, protejaţi-i şi pe ceilalţi”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: