Expoziţie de maşini de epocă la Fălticeni

> Evenimentul marchează împlinirea a 124 de ani de la apariţia primului autovehicul în urbea de pe Şomuz

Duminică, 19 iulie, în parcarea din faţa Administraţiei fiscale, pe strada Republicii, în vecinătatea pieţei Nada Florilor din municipiul Fălticeni, se va desfăşura, între orele 10 şi 14, a IV-a ediţie a expoziţiei cu maşini de epocă „Roţi legendare – Fălticeni, 124 de ani de la primul vehicul din oraş”.

Evenimentul automobilistic desfăşurat în urbea de pe Şomuz marchează 124 de ani de la apariţia primului autovehicul în Fălticeni.

„Primele trei maşini din România, fiecare câte o trăsură-automobil tip Benz, cu patru locuri şi motoare de 12 cai putere, au fost aduse în 1895 de trei craioveni. În 1896 au intrat în ţară alte trei trăsuri-automobile, un Peugeot în Bucureşti, un Rochet-Schneider în Tecuci şi un triciclu Bollé în Fălticeni. Deci putem spune că oraşul nostru este printre primele localităţi din ţară în care a circulat un automobil” a precizat Iulian Todirică, reprezentantul Retromobil Club România în judeţul nostru.

Printre automobilele de colecţie prezentate la evenimentul de la Fălticeni, toate în stare perfectă de funcţionare, vor fi tradiţionalele maşini fabricate în România sau în ţările comuniste, la care, în anii Epocii de Aur, aveau acces şi oamenii de rând, cum ar fi Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia sport sau Trabant, dar şi mărci rare din gama Volvo, Fiat, Daimler, Opel, Ford, Mercedes etc.

Vor fi expuse şi două maşini foarte rare, aparţinând fălticeneanului Iulian Todirică, un Jaguar MK V 1949 şi un autoturism Plymouth P2 DeLuxe, fabricat în 1936. Acest automobil american a fost fabricat, în gama P2 DeLuxe, doar între 1935 şi 1937, ocupând locul II la Concursul de Eleganţă Sinaia 2018, un eveniment retro de gală, organizat de Retro Mobil Club România, sub patronajul Casei Regale a României.

Manifestarea nu este doar o simplă întâlnire între pasionaţii de maşini, la expoziţia de oldmobile organizată de Filiala Suceava a Retromobil Club România şi Primăria Fălticeni fiind pregătite premii şi multe alte surprize atât pentru expozanţi, cât şi pentru spectatori. Anul acesta evenimentul „Roţi legendare – Fălticeni, 124 de ani de la primul vehicul din oraş” va fi organizat şi cu sprijinul unor sponsori şi al unor iubitori de maşini de epocă.

„Vă aşteptăm în număr cât mai mare şi vă aducem la cunoştinţă că pe durata evenimentului purtarea măştii este obligatorie. Se va respecta şi distanţarea fizică între participanţi şi vizitatori, fiind interzise grupurile mai mari de patru persoane. Vă mulţumim pentru înţelegere!”, au anunţat organizatorii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!