17 elevi eliminaţi din Bacalaureat, la două săptămâni după examen

17 elevi de la un liceu din Moldoviţa au fost eliminaţi din examenul de Bacalaureat pentru fraudă, la două săptămâni după examen. Tinerii sunt nemulţumiţi şi spun că au fost supuşi unui abuz.

Şeful ISJ Suceava, Grigore Bocanci, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că sancţiunea a fost dată în urma unei sesizări trimise la Ministerul Educaţiei.

„S-a constituit o comisie din partea ISJ Suceava care a ridicat înregistrările video ale examenului de Bacalaureat susţinut la Liceul Tehnologic «Vasile Cocea» din Moldoviţa. Acestea au fost analizate şi s-a decis eliminarea din examen a unui număr de 17 elevi. Motivul este fraudarea examenului, elevii respectivi încercând diverse modalităţi de a copia”, a spus Bocanci.

Acesta susţine că au fost sesizate şi organele de cercetare penală.

Conform presei din Suceava, tinerii sunt foarte nemulţumiţi, în condiţiile în care nu au fost anunţaţi oficial că au fost eliminaţi din examen. „Noi considerăm un abuz asupra noastră, deoarece eventuala fraudă se sancţionează pe loc, nu la 10 zile după terminarea examenului”, ar fi spus o tânără.

Cei 17 elevi nu vor avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examentului de Bacaluareat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: