După afişarea primelor rezultate din sesiunea curentă a bacalaureatului

Peste 2500 de contestaţii înregistrate în judeţ

> În topul naţional al contestaţiilor, Suceava este pe locul 4

Inspectoratul Şcolar Judeţean a informat, miercuri, că în judeţ au fost depuse 2528 de contestaţii după afişarea primelor rezultate obţinute de candidaţii prezenţi la probele din sesiunea actuală a examenului de bacalaureat.

La proba scrisă de limba şi literatura română au fost depuse 853 de contestaţii, la proba obligatorie a profilului – 933, la proba la alegere a profilului şi specializării – 740, iar la proba de limba şi literatura maternă – două contestaţii.

Soluţionarea lucrărilor contestate are loc până la 4 iulie, rezultatele finale urmând să fie publicate duminică, 5 iulie.

Reamintim că rata de promovare (înainte de contestaţii) înregistrată de absolvenţii studiilor liceale din judeţul Suceava care au susţinut probele examenului de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 65,4%. Din promoţia curentă, rata de promovare este 72,34%, iar din promoţiile anterioare, 26,47%.

Conform MEC, în perioada rezervată depunerii contestaţiilor, etapă subsecventă afişării primelor rezultate din sesiunea curentă a examenului de bacalaureat, la nivel naţional au fost înregistrate 62.790 de contestaţii. Cele mai multe au fost depuse în Bucureşti (7.380) şi în judeţele Constanţa (2.941), Argeş (2.868) şi Suceava (2.527), iar cele mai puţine – sub 650 de contestaţii – în Mehedinţi (639), Călăraşi (637), Covasna (627), Ialomiţa (623) şi Tulcea (539). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: