Credincioşii îşi pot lua rămas bun de la ÎPS Pimen până astăzi, la ora 12

> Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor: Va fi posibil să apelăm la o restrângere a accesului atât pe durata depunerii trupului neînsufleţit, cât mai ales în timpul slujbei de înmormântare a Părintelui Arhiepiscop Pimen

Credincioşii îşi pot lua rămas bun de la Părintele Arhiepiscop Pimen până astăzi la ora 12, când va avea loc slujba de înmormântare. Trupul neînsufleţit al Arhipăstorului Bucovinei va fi apoi depus, conform dorinţei sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care Înaltprea-sfinţia Sa şi l-a pregătit dinainte.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, slujba înmormântării Părintelui Arhiepiscop Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor va avea loc vineri, 22 mai, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, începând cu ora 12, fiind precedată de slujirea Sfintei Liturghii.

Trupul neînsufleţit al Arhipăstorului Bucovinei va fi apoi depus, conform dorinţei sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, în mormântul pe care Înaltpreasfinţia Sa şi l-a pregătit dinainte.

Cei care vor dori să-şi ia rămas bun de la Arhipăstorul lor sau să participe la slujba înmormântării sunt rugaţi să respecte măsurile şi îndrumările specifice acestei perioade.

„Îi rugăm pe preoţi şi pe credincioşi să fie înţelegători şi conştienţi de faptul că spaţiul este limitat, astfel încât va fi posibil să apelăm la o restrângere a accesului atât pe durata depunerii trupului neînsufleţit, cât mai ales în timpul slujbei de înmormântare a Părintelui Arhiepiscop Pimen. Nădăjduim că, la pomenirea ce se va face la 40 de zile de la trecerea sa la cele veşnice, situaţia să fie cu mult îmbunătăţită şi restricţiile vor fi reduse, astfel încât să avem posibilitatea cu toţii de a cinsti aşa cum se cuvine pe acest vrednic Arhipăstor al Bisericii lui Hristos din Moldova” a transmis Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. (N.B.; Fotografii: CRISTI TURCULEŢ)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI