Odată cu intrarea în starea de alertă şi ridicarea carantinei

Toate autobuzele TPL vor ieşi pe traseu, iar bazarul sucevean va fi redeschis

>Măştile vor fi obligatorii, călătorii vor sta câte unul, în zig-zag, pe fiecare şir de scaune, accesul în Primărie şi în şcoli se va face prin tuneluri de dezinfectare şi după măsurarea temperaturii, termometrele „non-contact” fiind impuse şi în pieţe şi în bazar >„Trebuie să facem tot ce depinde de noi, astfel încât să nu mai crească numărul de cazuri noi de infectări cu coronavirus, să nu mai fim făcuţi oaia neagră a Românei, aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă” a spus Ion Lungu

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a declarat, ieri, că a avut o discuţie cu Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, căruia i-a cerut sprijin în vederea obţinerii, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, a avizului de ridicare a carantinei sub care se află reşedinţa de judeţ şi opt unităţi administrativ-teritoriale învecinate.

Lungu a făcut acest anunţ după ce, anterior, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la şedinţele căruia primarii participă doar ca invitaţi, a aprobat, la propunerea lui Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, întocmirea şi trimiterea către forurile abilitate din Capitală a documentaţiei care să fundamenteze cererea de scoatere de sub carantină.

În perspectiva unui răspuns pozitiv, cât şi a ieşirii din situaţia de urgenţă, autorităţile administraţiei publice locale lucrează deja la stabilirea măsurilor care vor fi luate în Suceava după declararea stării de alertă. Astfel, obligatorie va fi purtarea măştilor de protecţie, accesul în imobilul în care funcţionează Primăria, cât şi în cele ale serviciilor subordonate urmând a se face prin tuneluri de dezinfectare şi doar după măsurarea temperaturii cu termometrele „non-contact”. Aceleaşi reguli vor fi aplicate şi în unităţile de învăţământ, achiziţionate fiind deja 25 de termometre cu infraroşu, care vor fi distribuite şcolilor gimnaziale şi colegiilor. În procedură de achiziţie prin licitaţie publică se află şi 25 de tuneluri de dezinfectare, până pe 2 iunie acestea urmând a fi instalate în unităţile şcolare în care se va face pregătire pentru examenul de capacitate şi cel de bacalaureat. În Complexul comercial „Bazar” şi în pieţele agroalimentare, intrarea va fi permisă numai persoanelor purtând măşti de protecţie, după măsurarea „non-contact” a temperaturii corporale, precum şi cu obligaţia respectării distanţării fizice.

Începând de astăzi, transportul public în comun de călători va fi prestat de tot parcul firmei municipale specializate, urcarea se va face pe uşa din faţă, iar coborârea pe cea din spate. Şoferii TPL vor pleca din staţii doar cu câte un singur călător pe fiecare scaun, iar, acolo unde locurile sunt duble, pasagerii se vor aşeza în zig-zag, aşadar nu unul în spatele celuilalt.

Lungu şi-a exprimat speranţa ca, odată cu ridicarea stării de urgenţă şi instituirea stării de alertă, să fie ridicată şi carantina, rugându-i, însă, pe suceveni să respecte, ca şi până acum, regulile de limitare a răspândirii noului coronavirus.

„Este bine să respectăm regulile legate de igiena personală, să ne spălăm pe mâini, să purtăm mască şi să respectăm distanţarea fizică, să facem tot ce depinde de noi, astfel încât să nu mai crească numărul de cazuri noi de infectări cu coronavirus, să nu mai fim făcuţi oaia neagră a Românei, aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă. De aceea, fac un apel de suflet la responsabilitate, fiecăruia dintre noi. Sper şi cred că va fi ridicată carantina, să ajungem, cât mai repede, la o situaţie normală în oraşul nostru. Aşa să ne ajute Dumnezeu!” a spus Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: