Primarul Ion Lungu:

Dacă nu se iau măsuri de relaxare economică, „vom muri din punct de vedere economic”

> „Nu s-a lucrat, multe firme sunt închise, iar oamenii de afaceri se plâng că nu au forţă de muncă” reliefează şeful administraţiei publice locale din reşedinţa de judeţ, cerând ridicarea interdicţie de circulaţie pentru lucrători

Ion Lungu, primarul Sucevei, sesizează Guvernul României despre necesitatea măsurilor de relaxare a activităţilor economice, astfel încât, pe 15 mai, să fie ridicate măcar o parte dintre restricţiile impuse prin măsurile de instituire a carantinei în reşedinţa de judeţ şi cele opt unităţi administrativ-teritoriale învecinate.

Şeful municipalităţii sucevene spune că interdicţiile de circulaţie aduc prejudiciu activităţii economice, forţa de muncă din vecinătăţile neputând ajunge la firmele la care lucrau. Edilul-şef a pus în vedere că, în condiţiile în care nu se iau măsuri de relaxare economică, „vom muri din punct de vedere economic”.

„Astăzi, oraşul nostru este în suferinţă din punct de vedere economic. Nu s-a lucrat, multe firme sunt închise, iar oamenii de afaceri se plâng că nu au forţă de muncă. Aceste filtre au dus la scăderea numărul de muncitori care intră în municipiu pentru a lucra la diverse firme. De aceea, trebuie să facem tot posibilul să relaxăm aceste deplasări, în interesul activităţilor economice” a reliefat Lungu, menţionând că, din punct de vedere sanitar, faţă de acum 5 săptămâni, când s-a introdus carantina, „astăzi suntem puţin mai liniştiţi”.

După ce sucevenii i-au adus reproşuri, ameninţând că nu-l vor mai vota, Lungu a ţinut să arate că nu este nicidecum vorba despre campanie electorală sau despre viitoarele alegeri. „Am luat contact cu Guvernul, iar, în baza justificărilor, cerem să reanalizeze situaţia de la Suceava. Sper ca, împreună cu autorităţile judeţene, să reuşim ca, începând cu data de 15 mai, să avem şi noi măsuri de relaxare” a conchis Ion Lungu. Potrivit execuţiei bugetare, după primele 3 luni ale anului 2020, situaţia financiară aferentă Primăriei Municipiului Suceava este una în deteriorare în raport cu cea corespunzătoare aceleiaşi perioade din anul precedent. Astfel, în ceea ce priveşte veniturile proprii, în primul trimestru al anului 2020 a fost încasată suma de 52,79 de milioane de lei, cu 10,69 de milioane de lei mai puţin decât în acelaşi interval al anului trecut, „fapt cauzat de măsurile luate pentru prevenirea răspândirii infecţiei Covid-19”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: