La Consiliul Judeţean

Criza Covid – „economii” la „Cornul şi laptele”, voucherele de vacanţă, dar şi cu târgurile de turism

>Execuţia bugetară a fost afectată de închiderea şcolilor, sume neutilizate rămânând la cheltuielile de personal ale CJ, dar şi în ceea ce priveşte bunurile şi serviciile >Nu s-au cheltuit la nivelul programat fondurile destinate „activităţii de iarnă” şi neutralizării deşeurilor de origine animală, „salarizaţi” fiind şi mai puţini asistenţi maternali

 „La partea de cheltuieli, execuţia bugetară este sub cea previzionată prin bugetul aprobat” se arată în Raportul privind situaţiile financiare încheiate la 31 martie 2020 al Consiliului Judeţean Suceava. Conform acestuia, printre altele, la capitolul „Autorităţi publice şi acţiuni externe”, „există sume neutilizate”, atât la cheltuielile de personal, respectiv la vouchere de vacanţă, cât şi la cele cu bunurile şi serviciile. În acest din urmă caz, în buget au fost prinse fonduri destinate reparaţiilor de la Centrul Economic „Bucovina”, însă „lucrările nu au putut fi efectuate din cauza variaţiilor mari de temperatură”. La capitolul „Învăţământ”, execuţia bugetară a fost afectată de închiderea şcolilor, în prima jumătate a lunii martie. Drept urmare, mai mici au fost cheltuielile din cadrul programului pentru şcoli al Guvernului României, respectiv cele cu „cornul şi laptele”. Nerealizări s-au înregistrat şi în unităţile de învăţământ special, pentru plata drepturilor copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, dar şi în ceea ce priveşte bunurile şi serviciile. De asemenea, efectuate la nivelul prognozat nu au fost cheltuielile cu proiectele aflate în implementare, cauza constând în dificultăţile întâmpinate în procesul de achiziţie. Astfel, pentru obiectivul de investiţii „Construire şi extindere corp de clădire la Centrul de Educaţie Incluzivă «Sfântul Andrei» din Gura Humorului”, finanţat prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), în trimestrul întâi al anului au fost efectuate lucrări în valoare de 116.000 de lei, acestea urmând a fi decontate după ce suma în cauză va fi primită de la bugetul de stat. La capitolul „Alte acţiuni economice”, cheltuieli mai mici s-au făcut datorită anulării a şase din cele 11 târguri de turism interne şi internaţionale la care judeţul Suceava urma să participe în primul trimestru al anului 2020. La „Protecţia mediului”, în primele 3 luni ale anului nu s-au făcut, la nivelul programat, cheltuielile pentru neutralizarea deşeurilor de origine animală, iar la „Transporturi” nu s-au cheltuit sumele destinate „activităţii de iarnă”. La capitolul „Asistenţă socială”, în cadrul proiectului „Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, au fost plătiţi mai puţini asistenţi maternali faţă de numărul estimat pentru primul trimestru al anului 2020.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: