„Vă aşteptăm, cu drag, la teatru atunci când vom redeschide porţile !”

Cum starea de urgenţă a determinat suspendarea temporară a spectacolelor Teatrului Municipal „Matei Vişniec” din Suceava, actorii stau acasă.

Este îndemnul pe care l-au adresat şi publicului prin scurte mesaje video, pe pagina de Facebook a instituţiei teatrale sucevene, unde acesta găseşte şi informaţii despre reprogramarea spectacolelor şi felul în care se procedează în cazul în care s-au achiziţionat bilete pentru reprezentaţiile anulate. Există posibilitatea recuperării banilor (în funcţie de modalitatea de achiziţie a acestora), dar şi cea a utilizării lor pentru spectacolele viitoare.

Pe aceeaşi pagină virtuală, teatrul sucevean, în dorinţa de a rămâne conectat, chiar şi virtual, cu publicul său, readuce în atenţia spectatorilor de teatru imagini din producţiile teatrale care s-au desfăşurat la Suceava, începând cu „Tigrul din oraşul nostru”, „Zadarnicele chinuri ale dragostei”, continuând cu „Fernando Krapp mi-a scris această scrisoare”, „Un playboy de peste deal”, „D’ale carnavalului”, „Kebab” „3 Surori”, „Mimesis” „Sub Apă”, „Proştii sub clar de lună”, „Noapte bună, tăticule!”„Pisici”, „Rinocerii” şi „Portretul”.

„Noi suntem în studiu individual. Eu m-am apucat de citit toate cărţile pe care îmi doream să le citesc de luni bune şi nu am apucat. Şi să văd toate filmele pe care nu am apucat să le văd. De exemplu, acum citesc «Jurnalul fericirii». Mi se pare foarte potrivit în situaţia asta. Practic şi eu şi dl Steinhardt suntem într-un «univers concentraţionar» acum” mi-a spus actriţa Clara Popadiuc. Şi mi-a mai comunicat, cu titlu personal, dar nu pot să nu vă împărtăşesc şi dumneavoastră, că şi găteşte, „eu care aveam oroare de cuptor. Şi nu mă aşteptam, da’ chiar îmi iese”.

 Cosmin Panaite avea „mare nevoie de o pauză”, aşa încât „mă odihnesc şi mă adun un pic”, iar Diana Lazăr e activă pentru că nu ştie, nu poate şi nici nu vrea să fie altfel: „Noi, la teatru, nu am încheiat activitatea, pentru noi meseria asta se întinde şi dincolo de clădirea Teatrului «Matei Vişniec». Am terminat spectacolul «Micul Prinţ» şi am dat premiera unei săli goale. Te cuprinde un oarecare sentiment de zădărnicie şi tristeţe când joci în faţa nimănui. Îmi fac studiul individual acasă, aşa se numeşte munca noastră în afara teatrului. Asta înseamnă că îmi lărgesc cât de mult pot universul artistic. Mă uit la filme, seriale şi spectacole de teatru, citesc, scriu. Mai fac exerciţii fizice şi vocale ca să am aceeaşi condiţie fizică, să pot dansa şi cânta la fel de uşor când mă voi întoarce la teatru. Învăţ şi franceză, fac lecţii de câte jumătate de oră zilnic, dacă ne prinde din nou un turneu în Franţa să mă pot descurca şi în altă limbă decât engleza. Vorbesc zilnic cu prietenii mei şi cu colegii de la teatru, ies prin curte şi mă uit la cum înfloresc copacii, ud răsadurile de roşii din geam, beau cafeaua citind ultimele ştiri. Mă dau cu parfum în fiecare zi, ca şi cum ar urma să ies din casă. Trebuie totuşi să am impresia unei normalităţi. Am tot felul de activităţi care poate nu mă ajută artistic, dar mă ajută să îmi păstrez echilibrul în momentele astea, când totul a devenit atât de fragil”.

„Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă aşteptăm, cu drag, la teatru atunci când vom redeschide porţile!” este mesajul transmis de întregul colectiv al Teatrului Municipal „Matei Vişniec” din Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: