Dan Ioan Cuşnir: 

Suceava a fost băgată mediatic în izoletă

> Vedem că sunt pornite nişte motoare mediatice care nu au mai fost pornite de la cazul Colectiv, prin prezentarea unei situaţii apocaliptice la Suceava. Toată lumea vorbeşte de Suceava ca să nu vedem celelalte situaţii din ţară, consideră liderul PSD al municipiului Suceava

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, consilierul judeţean Dan Ioan Cuşnir, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că a constatat că se amplifică prea mult situaţia din judeţul Suceava, probabil pentru a nu se vedea situaţia la nivel naţional şi ca un studiu de caz pentru ceea ce ar urma să fie aplicat în ţară.

El a spus că acum avem obligaţia să îi credem şi să-i girăm cu încredere pe cei care conduc astăzi criza din România, dar că, în ceea ce priveşte Suceava, este o presiune mediatică prea mare.

„Se vorbeşte parcă prea mult despre izolarea şi carantinarea Sucevei. Toate posturile de radio, toate posturile tv, toată presa, online-ul, vedem că sunt pornite nişte motoare mediatice care nu au mai fost pornite de la cazul Colectiv. Nişte motoare mediatice care pun tunurile pe dezastrul de la Suceava. Este o tehnică de propagandă veche, depăşită, folosită şi în Siria, folosită în multe exemple internaţionale, de a distrage atenţia” a spus Cuşnir.

El a spus că prin această prezentare agresivă toată lumea trebuie să vorbească despre cei 200 de angajaţi infectaţi de la Suceava, dar să nu mai vorbească nimeni că sunt 50 de medici infectaţi la Timişoara, sau 40 la Arad, sau 30 la Bucureşti…

„Toate celelalte focare par mici prin prezentarea unei situaţii apocaliptice la Suceava. Este părerea mea, s-ar putea să mă înşel, dar eu cred că Suceava este băgată acum în izoletă” a spus Cuşnir.

El consideră că Suceava trebuie să fie scoasă, mediatic, din izoletă.

„Carantina trebuie să rămână, dar trebuie ca Suceava să fie scoasă mediatic din izoletă şi trebuie să vedem tabloul general, ansamblul, întreaga ţară. Sper să nu am dreptate, dar cred că dezastrul de la Suceava trebuie amplificat pentru ca românii să nu vadă că, de fapt, cam acelaşi lucru se va întâmpla în întreaga Românie” a spus Cuşnir.

El crede că Suceava s-ar putea să fie bună ca studiu de caz, iar oamenii care conduc acum România să ştie ce să facă în alte cazuri pentru că, desigur, vor apărea alte focare în România.

Cuşnir a subliniat că i se pare exagerată mediatizarea a ceea ce s-a întâmplat în Suceava.

„Poate fi şi o veste bună că s-a întâmplat la Spitalul Judeţean Suceava unde avem medici, asistente, un corp medical admirabil şi care sunt la izolare, iar într-o săptămână sau două săptămâni vor reveni în prima linie. Cunosc medici şi asistente care abia aşteaptă să intre în lina întâi, doar că trebuie să li se ofere protecţie” a mai spus Dan Ioan Cuşnir. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: