Prefectura Suceava:

Peste 1000 de persoane în carantină instituţionalizată

Prefectura Suceava a anunţat, ieri, printr-un comunicat de presă, că numărul persoanelor aflate în carantină instituţionalizată se ridica la 1.052, faţă de 766 câte erau sâmbătă.

Potrivit sursei citate, forţele de ordine, constituite în echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi, poliţişti local şi militari, au continuat să efectueze verificări în sistem integrat, pentru impunerea normelor legale instituite în perioada stării de urgenţă.

În ultimele 24 de ore au fost verificate 3.232 de persoane aflate în autoizolare/carantină instituţionalizată şi 41 de societăţi comerciale.

Echipele mixte, care au totalizat 326 de poliţişti, 99 de poliţişti locali, 29 de militari şi 162 de jandarmi, au aplicat, în urma verificărilor efectuate, 147 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 345.750 lei.

„La nivelul judeţului Suceava se află în autoizolare la domiciliu 2993 de persoane, iar în carantină instituţionalizată, 1052 de persoane. Persoanele aflate în autoizolare la domiciliu sunt clinic sănătoase, fără simptome specifice infecţiei Covid-19. Din izolare voluntară au ieşit până acum 6262 de persoane. Din carantină instituţionalizată, după obţinerea avizului epidemiologic, au ieşit, de la instituirea măsurii de carantinare şi până în prezent, 210 persoane” arăta Prefectura Suceava.

Sursa citată mai informa cetăţenii judeţului că, în conformitate cu Ordonanţa Militară nr. 7/2020, începând din data de 5.04.2020, ora 23, se suspendă, pentru o perioadă de 14 zile, toate zborurile efectuate de operatorii economici aerieni spre Austria, Belgia, Confederaţia Elveţiană, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Turcia şi Iran şi din aceste ţări către România, pentru toate aeroporturile din România.

De asemenea, se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Franţa şi Germania şi din aceste ţări către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 8 aprilie 2020.

Măsura suspendării zborurilor nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport de marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale.

Sunt permise zborurile efectuate de toţi operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri, cu excepţia lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul sanitar şi al asistenţei sociale, din România către alte state, cu avizul autorităţilor competente din ţara de destinaţie.

Ordonanţa Militară nr. 7/ 2020 mai instituie măsura suspendării transportul rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia, Spania, Franţa, Germania, Austria, Belgia, Confederaţia Elveţiană, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos şi Turcia şi din aceste ţări către România, pe toată perioada stării de urgenţă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: