Federaţia Femeilor de Afaceri din regiunea nord-est a solicitat măsuri de sprijinire a IMM-urilor împotriva efectelor Covid-19

> Liliana Agheorghicesei: E nevoie de soluţii urgente pentru a preveni prăbuşirea economiei româneşti

În contextul actual, provocat de intensificarea efectelor virusului Covid-19, cu implicaţii dramatice la nivel uman, social, economic, Federaţia Femeilor de Afaceri (FFA) din regiunea nord-est şi Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a solicitat autorităţilor şi instituţiilor publice, deputaţilor, senatorilor de la nivelul regiunii nord-est şi României, tuturor factorilor de decizie, adoptarea de urgenţă a soluţiilor şi măsurilor optime de susţinere şi sprijinire a mediului de afaceri, în special a IMM-urilor – „motorul economiei naţionale”, pentru a preveni destabilizarea economică a României şi prăbuşirea economiei româneşti, a anunţat FFA, într-un comunicat de presă, la sfârşitul săptămânii trecute.

Potrivit sursei citate, măsurile trebuie să vizeze toate domeniile de activitate economică, cu acţiune rapidă şi imediată în special asupra turismului, hotelurilor şi restaurantelor, serviciilor, transporturilor.

Astfel, se solicită alocarea de fonduri pentru asigurarea de lichiditate şi capital de lucru IMM-urilor şi accesul facil al IMM-urilor la investiţii, prin modificarea legislaţiei privitoare la achiziţiile publice, dar şi modificarea legislaţiei privind Codul muncii, pentru susţinerea angajaţilor din IMM-uri, iar în domeniul fiscal: anularea, pe o perioada de timp limitată, a taxelor şi impozitelor locale şi centrale, dar şi îngheţarea, pe o perioadă de 6 luni, a creditelor şi dobânzilor bancare, furnizarea de instrumente specifice sectoarelor economice aflate în dificultate sau grav afectate.

În domeniul turismului se cere acordarea imediată a voucherelor de vacanţă, iar în transporturi, oferirea de subvenţii pentru plata salariilor angajaţilor.

„Traversăm o perioadă dificilă, un moment de răscruce pentru noi, ca oameni, dar şi pentru afacerile pe care le conducem. Se impune, mai mult ca oricând, să privim cu responsabilitate situaţia şi să luăm cele mai bune decizii pentru noi, pentru afacerile noastre şi angajaţii noştri, pentru comunitatea în care trăim” se arată în comunicatul semnat de Liliana Agheorghicesei, preşedinte al Federaţiei Femeilor de Afaceri din regiunea nord-est. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI